TIKI-TAKA JE POVIJEST

ŠPANJOLSKI MEDIJI POKOPALI FURIJU 'Ovo je globalni neuspjeh, a Costa neuspjeli eksperiment!'

Španjolska je ispala sa Svjetskog prvenstva u grupnoj fazi što im se nije dogodilo od Mundijala u Francuskoj 1998. godine, kada su ostali treći iza Nigerije i Paragvaja. Španjolski mediji, nenaviknuti na razočaranje ove zlatne generacije, izvan sebe su te se krivci za neuspjeh nalaze svugdje. "Užasni kraj ere španjolske dominacije" piše As, dok El Pais kaže da je Španjolska bila kao Titanik, a El Mundo spominje globalni neuspjeh.

Ni sami igrači nisu prošli neokrznuti. Posljedni koji se našao na paljbi je naturalizirani Brazilac Diego Costa kojega je Madridska Marca nazvala neuspješnim eksperimentom.

"Uklopio se u sivilo Furije, a iako je izborio jedanaesterac protiv Nizozemske, nije zabio gol u dvije utakmice na Mundijalu. Oba puta započeo je utakmice i oba puta zamjenio ga je Fernando Torres."

Njegova igra nije jedino po čemu će po lošemu pamtiti svoje prvo Svjetsko prvenstvo. "Diego Costa prošao je pakao u rodnoj mu zemlji. Njegovi sunarodnjaci nisu mu zaboravili što je izabrao Španjolsku i od prve su ga utakmice uzeli na zub. Povici, zvižduci, uvrede... Napadač je proživio pravi pakao na brazilskom tlu", piše Marca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:05