GLADNA STARICA

ŠOKANTAN VIDEO: BAKA U STARAČKOM DOMU MOLI ZA HRANU 'Izgladnjuju me ovdje, vodite me kući'

 Screenshot

- Umirem od gladi. Prokleto sam gladna. Imate li išta ovdje za jesti - čuje se na videu, koji je snimila njezina obitelj, 89-godišnja Edna Slann kako moli za hranu u britanskom domu za starije i nemoćne Grantley Court.

Dok su demencija i artritis na starici ostavili traga na mnogo načina, ona je sigurna u jednu stvar.

- O Bože. Želim nešto jesti. Izgladnjuju me ovdje. Ovo više nisam ja, ovo nije normalno, ove ku*** ovdje nisu normalne. Samo želim otići odavde - govori.

Ednu Slann obitelj je stavila u dom u srpnju 2014.

Njezina obitelj tvrdi da joj se stanje rapidno pogoršalo, da je izgubila puno kila, a postala je, tvrde, ovisna o morfiju kojim ublažavaju njezine bolove.

89-godišnju baku snimila je unuka Becky, nakon što se njezina majka Linda Cackett počela brinuti da staricu u domu zanemaruju.

- Ljuta sam, dajte mi nešto za jesti - ponavlja starica dok zatvara oči u očaju.

- Dajte mi barem šalicu čaja. To je sve što tražim, samo šalicu čaja - moli dok od osoblja dobiva informaciju da ručak stiže za 15 minuta.

Edna Slann radila je kao čistačica sve do 70-te godine Bila je živahna i sretna baka, tvrdi njezina obitelj, a njezina kći kaže kako je strašno vidjeti kako sada pati.

- Snimili smo je jer je stalno govorila da je gladna. Grize nas svijest jer smo ju ostavili u staračkom domu. Teško je o tome govoriti, no govorim jer nitko ne bi kroz ovo trebao prolaziti - kazala je Linda Cackett koja je nakon svega premještena u drugi dom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:34