PODRŽAO MANJINE

SLAVNI ROCKER PODRŽAO GAY BRAK U HRVATSKOJ Springsteen: 'I ja sam uz vas, neka se čuje vaš glas'

Podržavam sve koji su za istovjetni tretman naše gay braće, napisao je veliki Boss

Legendarni američki glabenik Bruce Springsteen podržao je putem društvene mreže Twitter borbu za prava seksualnih manjina u Hrvatskoj.

“Dugo sam vjerovao i oduvijek govorio u korist prava istospolnih parova. Podržavam one koji podržavaju istovjetni tretman za našu gay i lezbijsku braću i sestre da se njihovi glasovi čuju sada”, napisao je Springsteen u Twitter poruci svome velikom fanu, ginekologu doc. dr. Dubravku Lepušiću.

- Poslao sam Springsteenu poruku s molbom da mi se javi i podrži ravnopravnost svih manjina u Hrvatskoj, pogotovo seksualnih. I on mi je odgovorio, što me je jako razveselilo - rekao nam je Lepušić, ginekolog iz KBC-a Sestre milosrdnice i jedan od autora kurikuluma Spolnog odgoja. Lepušić je jedan od najvećih Springsteenovih fanova u Hrvatskoj te je u posljednjih devet godina bio na 12 njegovih koncerata u Italiji, Austriji i Njemačkoj.

- Svaki njegov koncert bio je drugačiji, no uvijek je na njima bila jedna snažna socijalna poruka. Također, Springsteen se uvijek obraća malom čovjeku i putem svojih stihova šalje poruke nade - rekao je Lepušić te istaknuo da se putem Twittera javio i skupinama Rolling Stones i U2 te Davidu Bowieju s molbom da podrže prava seksualnih manjina kod nas.

Bruce Springsteen (64), poznat i pod nadimkom Boss, odgojen je kao katolik te je pohađao crkvenu školu. Jedan je od najvećih rock-glazbenika današnjice, poznat i po svom društvenom angažmanu.

Tijekom obje predsjedničke kampanje podržavao je Baracka Obamu, koji je jednom prilikom za Springsteena rekao: “Ja sam američki predsjednik, ali on je Boss”.

Našu akciju “Naprijed” možete pratiti na https://www.facebook.com/Naprijed

Svoje komentare i iskustva i dalje nam možete slati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:39