BRAZIL U PROBLEMIMA

SCOLARIJEVA MOMČAD ZA NJEMAČKU Henrique ili Dante umjesto Thiaga Silve

'Ostala su nam još dva koraka do cilja i možemo ih napraviti' - hrabri naciju izbornik Scolari

Brazilska nogometna reprezentacija će se za finale Svjetskog prvenstva protiv Njemačke u utorak (22.00) u Belo Horizonteu boriti bez dviju važnih karika: ozlijeđenog najboljeg strijelca i asistenta Neymara te požutjelog kapetana Thiaga Silve.

Izbornik Luiz Felipe Scolari već ima rješenja: Willian iz Chelseaja ( koji je napustio zadnji trening i još se ne zna ozbiljnost njegove ozljede), odnosno Dante iz Bayerna protiv “svojih” Bavaraca u redovima “elfa”. No, bez izgleda za nastup od prve minute nije ni Henrique iz Napolija, koji je Neymara zamijenio u 89. minuti četvrtfinalnog sraza s Kolumbijom (2-1) u Fortalezi, Scolarijev bivši igrač iz Palmeirasa.

- Ostala su nam još dva koraka do cilja i možemo ih napraviti - hrabri naciju Scolari.

Brazil je tako u nokaut-fazi SP-a izbacio dva kontinentalna suparnika, ali sada ga čeka najteži izazov. Nakon Hrvatske, novi susret s Europljanima, i to Nijemcima s kojima su se na SP-ima susreli samo jednom, u finalu 2002. I osvojili peti naslov.

Kolumbijci su, pak, nakon četiri uzastopne pobjede u dvobojima u kojima su, objektivno, bili favoriti, izgubili od jačeg, ali ne i boljeg suparnika, a imaju se razloga ljutiti i na španjolskog suca zbog nepriznatog pogotka Yepesa za 1-1 u 66. minuti. Izbornik Pekerman osvrnuo se i na do subote vodećeg strijelca turnira sa šest pogodaka:

- Izvanredan igrač i golem talent, pun ambicija. Uživali smo u njemu i ne sumnjam da će u budućnosti biti jedan od najboljih svjetskih igrača.

A Rodríguez, kojega žarko želi Real Madrid, teren je, kao i većina suigrača, napustio u suzama, ljut zbog osjećaja nepravde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:18