POLITIČAR KOJI OBEĆAVA

SANADEROV DVOJNIK ŽELI BITI GRADONAČELNIK 'Moj program je pljačka i ilegalna gradnja'

Oni ne misle da su Prištini potrebne promjene. Po njima, život u gradu je sasvim normalan. Ne osuđuju korupciju niti nepotizam. Njihov cilj je dobiti vlast i obogatiti se. Ukoliko korupcijom ne uspiju - tu su i ostali pokušaji. Ipak, obećali su donijeti 900 milijuna eura investicija u Prištinu, ali i Formulu 1 na Kosovo. Dozvolu za gradnju izdat će isključivo onima koji planiraju i ilegalnu nadogradnju, piše Slobodna Evropa.

Radi se o novoj političkoj opciji, Partia e Forte, u prijevodu, Jaka partija, a ispred koje se Visar Arifaj, kako ga nazivaju, legendarni predsjednik partije, utrkuje s ostalima kandidatima za gradonačelnika Prištine.

On je uvijek ozbiljan, ima brkove, a oblači košulju, kravatu i sako u kombinaciji s kratkim hlačama i dugim čarapama. Simbol njegove partije je dvoglavi orao, ali s mišićima.

Jaka partija nema niti jednog člana, osim predsjednika, svi ostali su potpredsjednici. Kosovskom društvu su predstavili jedan novi duh koristeći se političkim rječnikom ispunjenim ironijom i parodijom.

Tijekom ove preizborne kampanje postali su apsolutni hit.

U razgovoru za RSE, Arifaj tvrdi da su mu obećanja tijekom kampanje najjače oružje.

- Moje glavno obećanje je da ću uvijek obećavati. Što ljepša, što bolja, sve kako bi se građani osjećali lakše jer u ovoj zemlji postoji netko tko razmišlja o rješenjima. To ne znači da ćemo mi ispuniti naša obećanja, ali zbog njihovog mira dovoljno je da obećavamo, a hoće li se to ostvariti, to je sasvim drugo pitanje - kazao je Arifaj.

U razvojnom planu pod imenom Lorem Ipsum nema snabdijevanja vodom, niti visokih zgrada. No, tu je autoput usred grada i staza za Formulu 1.

- Projekt Formule 1 koštat će nešto manje od jedne milijarde, ali, mi se nikada nećemo dvoumiti potrošiti novac građana.

Arifaj ističe da ako postane gradonačelnik Prištine, prvi zadatak će mu biti renoviranje ureda prema njegovom ukusu i biranje automobila.

Ali, mjesto gradonačelnika samo je prvi korak na njegovom političkom planu. Arifaj u budućnosti cilja na mjesto premijera, ali i predsjednika države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:00