ZA FINALE MUNDIJALA

Repriza finala EP-a: Furiji više fali Senna nego elfu Ballack

Španjolcima više nedostaje pokretljivi defanzivni vezist Villarreala nego Nijemcima polivalentni srednjak Chelseaja koji je nedavno potpisao za Bayer Leverkusen
 AFP

ZAGREB - U odnosu na finale Eura 2008., Njemačka je promijenila više igrača, ali Španjolska ima novog trenera. U južnoafričkom “elfu” nema petorice igrača iz početnih 11 iz Beča, a La Roji među 23 nema samo Marcosa Senne, no promijenili su se neki prvotimci.

Bečkim osvajačima Europskoga prvenstva danas više nedostaje Senna, pokretljivi defanzivni vezist čiji posao u Del Bosqueovoj koncepciji obavljaju dvojica manje motoričnih Busquets i Xabi Alonso, nego Nijemcima Michael Ballack, čiji tadašnji položaj u današnjem “elfu” ima potpuno drukčiji profil igrača, Mesut Özil.

Luis Aragonés prije dvije godine u završnoj utakmici nije mogao računati na ozlijeđenog Villu pa je popunio srednji red Fabregasom i trijumfirao pogotkom Torresa. Prema posljednjim vijestima iz španjolskog kampa, Torres će započeti i meč u Durbanu, a Silva, Fabregas i Llorente čekati u ulozi jokera.

Löw je u međuvremenu ostao bez iskusnog vratara Lehmanna, a ozljedom Adlera do dresa s brojem jedan za JAR probio se za ulogu portira “elfa” mladi, 24-godišnji Neuer. Njemački je izbornik Lahmu i Schweinsteigeru promijenio uloge, slijedeći one koje su prošle sezone igrali u Van Gaalovu Bayernu, Friedrich je pomaknut s vanjskog na srednjeg braniča, dok planiranu Ballackovu ulogu odlično odrađuje naturalizirani Khedira.

Za podsjećanje, evo postava Aragonesove Španjolske i Löwove Njemačke iz finala 29. lipnja 2008., zvjezdicom su označeni igrači koji jesu među 23 u JAR-u, ali nije sigurno hoće li biti u početnih 11 u srijedu navečer.

Španjolska je započela u sastavu (4-1-4-1): CASILLAS, S. RAMOS, PUYOL, Marchena*, CAPDEVILA, Senna, INIESTA, Fabregas*, XAVI, Silva*, TORRES. S klupe su, pak, ušli XABI ALONSO, Cazorla i Güiza.

Njemačka je istrčala u postavi (4-2-3-1): Lehmann, FRIEDRICH, MERTESACKER, Metzelder, LAHM, Frings, Hitzlsperger, SCHWEINSTEIGER, Ballack, PODOLSKI, KLOSE. Izbornik: LÖW. Poraz su neuspješno spašavali Jansen*, Kuranyi i Gomez*.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:45