POVEO I SESTRU

REKAO POLICIJI DA JE PATULJAK Dječak (10) ukrao roditeljima automobil kako bi posjetio baku i djeda

 afp

Jedan je desetogodišnji dječak iz Norveške postao prava mala senzacija kada se saznalo da je ukrao roditeljima automobile pa se policiji predstavio kao patuljak.

Dječak, koji živi blizu grda Dokka, oko 110 km od Osla, uzeo je svoju 18 mjesečnu sestru te ju je stavio u automobil nešto prije šest ujutro dok su njihovi roditelji još uvijek spavali. Sve je to dječak napravio kako bi posjetio svoju baku i djeda koji žive u Valdresu, 60 km dalje.

Tako je nestašni dječak uspio prijeći desetak kilometara prije nego što je sletio s ceste. NJega i njegovu sestru je pronašao vozač ralice koji je obavijestio policiju.

- Kada su se probudili, roditelji su shvatili da im nema djece te da je netko odvezao njihov automobil. Bili su jako uzrujani - rekao je glasnogovornik policije Baard Christiansen.

- Dječak je rekao vozaču ralice da je on patuljak te da je zaboravio vozačku dozvolu - dodao je glasnogovornik te je dodao da djeca nisu ozlijeđena kao i to da automobil nije oštećen. Također je rekao kako neće biti podignute optužnice.

- Razgovarali smo s roditeljima i prilično sam siguran da će ubuduće jako paziti na svoju djecu i ključeve od automobila - rekao je Christiansen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:44