OPET ZADNJI VEZNI

RAKITIĆEVA TAKTIKA ZA RECIFE 'Bit će to šahovska partija, ne moramo ih slomiti u prvih pet minuta'

 Tom Dubravec / CROPIX

Jedan od najboljih hrvatskih nogometaša Ivan Rakitić, koji je na Svjetsko prvenstvo doputovao kao kapetan Seville, a napustit će Brazil kao član Barcelone, svjestan je izazova koji se nalazi ispred 'vatrenih' na putu do osmine finala.

"Meksiko igra dobar nogomet, u obrani kao i u napadu. Bit će nam teško, ali želimo proći skupinu. Osim toga, Meksikanci moraju razmišljati i o nama. Pritisak je sličan kao i na otvaranju protiv Brazila, treba nam savršena izvedba", kazao je Rakitić.

Hrvatski veznjak smatra kako bi mogli odlučivati detalji, poput prekida ili protunapada. "Meksiko je motorična momčad i morat ćemo se gusto postaviti. Izbornik je već rekao, kao u šahu, tko drži sredinu, drži i konce igre. Imamo dovoljno kvalitetnih igrača i možemo se nametnuti", najavio je.

Rakitić je pohvalio atmosferu koja vlada u hrvatskim redovima, dodavši kako će svi igrači morati ponuditi maksimalni angažman žele li ostvariti svoj cilj i plasirati se u drugi krug. "Jasno je da ćemo dati sve od sebe, znamo da nam treba pobjeda. Moramo biti spremni od početka do kraja, ne moramo pobijediti u prvih pet minuta. Moramo biti čvrsti da otežamo Meksiku put do našeg gola", kazao je.

Prokomentirao je i svoj transfer iz Seville u Barcelonu. "Proveo sam prelijepe godine u Sevilli, doživio sam nešto što mnogi nogometaši nikada ne dožive. Zavolio sam taj klub, navijače i grad i zahvalan sam klubu na svemu. S druge strane, presretan sam što mogu napraviti novi korak u karijeri, u jednom od najvećih klubova na svijetu. Ljudi iz Barcelone bili su vrlo konkretni od prvog dana", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:51