STAJU VLAKOVI

Prosvjednici će sutra paralizirati željeznički promet u Hrvatskoj

 Davor Žunić/CROPIX

Četiri sindikata HŽ-a u sutra će paraliziriati željeznički promet u Hrvatskoj. Od 10.55 do 11.10 sati svi eć vlakovati stajati u znak prosvjeda protiv premlih ulaganja u željezničku infrastrukturu.

Željezničari se protive i ukidanju veliko broja željezničkih linija. U najavi prosvjeda sindikalisti tvrde da se obilnim državnim novciea koji stiže u Hrvatske željeznice na račun subvencija finacira neuspješno poslovanje tvrtki kćeri HŽ-a.

Istovremeno, premala ulaganja u željezničku infrastruktruru u 2009. godini rezultirala su jednom od najcrnjih godina na hrvatskim prugama ikad u kojoj je bilo nekoliko teških nesreća među onima i izlijetanje vlaka smrti u Rudinama kod Splita kada je poginulo šestero putnika.

Štajkat će Sindikat željezničara Hrvatske, Sindikat tehničkog pregleda vagona i vlakova HŽ-a, Sindikat prometnika vlakova Hrvatske i Sindikat strojovođa Hrvatske.

Samo da se zna: Hrvatske željeznice 2008. godine iz proračuna su dobile više od 857 milijuna kuna, lani su dobili 1,4 milijarde, a u 2010. godini trebale bi dobiti 1,23 milijarde kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:29