RIJEDAK POREMEĆAJ

PRAVA NOĆNA MORA 'Imala sam 12 spontanih orgazama dnevno. Bilo je uzbudljivo, ali...'

 TLC

Mogli biste biti ljubomorni na ženu koja je doživjela orgazam u trajanju od tri sata, ali Liz iz Seattlea, kojoj se to dogodilo, reći će vam da je to prava noćna mora.

- Bilo je uzbudljivo prvih pet minuta, ali se onda pretvorilo u noćnu moru, kaže Liz koja je zbog toga morala potražiti liječničku pomoć

Prvi produženi orgazam je trajao tri sata i prestao je sam od sebe, bez pomoći doktor. No, počeli su novi problemi.

Maratonski orgazam koji je doživjela bio je samo prvi u nizu neželjenih orgazmičkih grčeva koji su se pojavljivali nenadano.

- Prvo mi se to događalo samo nakon seksa, ali nakon nekog vremena počelo bi nakon gledala televizije, šetnje... Niotkuda bih doživjela orgazam koji je trajao i trajao, ispričala je Liz.

- Mogla sam ga odgoditi zadržavajući dah te uzimajući si vremena da se povučem u osami što je brže moguće. Nisam mogla kontrolirati vlastiti život, moje tijelo je kontroliralo mene. Bila sam jako depresivna, znalo mi se dogodilo da sam imala i do 12 spontanih, produženih orgazama dnevno. Išla sam od jednog specijalista do drugoga i nitko nije imao pojma što se događa. Bilo mi je jako teško.

- Hodati za vrijeme orgazma je jako teško, kao da hodate po želoatini. Svi su me liječnici pitali, jeste li sigurni da vas dečko nije drogirao, očajna je bila Liz.

Liz je doživljavala spontane seksualne vrhunce, a nakon nekog vremena liječnici su uspjeli dokučiti što je tom uzrok - bipolarni poremećaj koji je pogrešno dijagnosticiran kao depresija i tretiran antidepresivima.

- Antidepresivi su pogoršali multiorgazmičku disfunkciju jer djeluju direktno na moždanu kemiju, objasnila je.

Dali su joj sredstvo koje pomaže liječenju bipolarnog poremećaja, ali i rješava problem s orgazmima.

Liz je vremenom počela doživljavati sve manje seksualnih vrhunaca, najprije jedan dnevno, pa svaki drugi dan, a trebalo je pet mjeseci dok se sve smirilo i vratilo u normalu.

- Dijagnoza je takva da ću morati uzimati lijekove svaki dan do kraja života. No, ne moram više živjeti u strahu, vrlo sam zadovoljna svojim sekaualnim životom, rekla je presretna Liz.

Svoju priču Liz iz Seattlea ispričala je za mrežu TLC u emisiji pod nazivom "Zbog seksa sam završila na hitnoj".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 15:11