KONAČNI SUD

'POZDRAVITE SE S NAJBLIŽIMA JER DANAS JE (OPET) KRAJ SVIJETA!' Neki su prilično uvjereni da nećemo doživjeti sutra

 NTsOMZ

Sve poslove koje ste mislili napraviti, obavite danas do kraja dana jer sutrašnji dan nećemo dočekati. Naime, voditelj na jednoj kršćanskoj radio postaji u Americi tvrdi da će se smak svijeta dogoditi – danas!

Voditelj Chris McCann do tog je zaključka došao temeljitim proučavanjem Biblije, pa je eBible Fellowship, online kršćanski radio čiji je McCann osnivač i voditelj, izdao ozbiljno upozorenje.

U sat vremena dugačkoj snimci i pripadajućem priopćenju pod nazivom 'Zašto je 7. listopad 2015. najvjerojatniji datum kraja svijeta', McCann nadugačko i naširoko obrazlaže svoju apokaliptičnu teoriju koristeći brojne citate iz Biblije.

'Prema onome što se može naći u Bibliji, doista se čini da je 7. listopada 2015. godine datum o kojem Bog govori kao o danu u kojem će čitav svijet nestati', kaže McCann.

Njegovo je predviđanje dijelom temeljeno i na ranijem predviđanju jednog drugog kršćanskog radijskog voditelja, Harolda Campinga, koji je rekao da će se 21. svibnja 2011. pojaviti procijep kroz koji će svi kršćani ući u raj.

'Svijet će prestati postojati! Zauvijek!', tom je prilikom rekao Camping.

No kako se to ipak nije dogodilo, malo je modificirao svoje predviđanje rekavši kako će se kraj dogoditi pet mjeseci kasnije, odnosno 21. listopada 2011.

Očito, ni to se predviđanje nije pokazalo točnim, no McCann misli da zna u čemu je problem. Kako kaže, taj 21. svibnja 2011. godine nije datum kraja svijeta, već datum početka Božjeg suda ljudima na Zemlji, a kako je 7. listopad 2015. točno 1600. dan nakon početka tog suda, jasno je da je to zapravo dan kad će svijet doći svome kraju.

Kako je prenio i Guardian, McCann vjeruje kako postoji 'vrlo velika vjerojatnost' da će se smak svijeta dogoditi baš 7. listopada i da postoji 'vrlo mala mogućnost' da se kraj ne dogodi baš tada.

Bilo kako bilo, iako prilično izvjestan, najavljeni Armagedon nema značajnijeg utjecaja na planove emitiranja programa postaje eBible Fellowship. Naime, kako stoji na njihovoj web stranici, za četvrtak – dakle, dan nakon smaka svijeta – predvidjeli su emitiranje čitanja Biblije i diskusiju nakon toga.

















Za čekanje kraja svijeta, preporučujemo i adekvatnu glazbenu podlogu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:21