UGOVOR NA 18 MJESECI

POVRATAK U DOMOVINU Eduarda da Silvu još samo liječnički pregled dijeli od potpisa za Flamengo!?

 Tom Dubravec / CROPIX

Eduardo da Silva je i nakon ispadanja Hrvatske sa Svjetskog prvenstva ostao u svojoj prvoj domovini Brazilu, odakle je odlučivao u kojem će klubu nastaviti karijeru. Ugovor sa Šahtarom mu je istekao, Ukrajinci su mu nudili novi (za milijun eura godišnje), ali ponuda je bila samo na jednu sezonu, a Dudu je inzistirao na dugoročnijem kontraktu.

Drugi najbolji strijelac hrvatske reprezentacije u povijesti (29 golova, na World Cupu igrao samo 21 minutu) bio je u ozbiljnim pregovorima i s Redknappovim te Kranjčarovim Queen's Park Rangersima , spekuliralo se da zbog engleske radne dozvole kalkulira s najavljenim oproštajem od reprezentacije, ali čini se da su i ti pregovori propali.

Eduardo (31) će karijeru, uvjereni su dobro upućeni brazilski mediji , nastaviti u Flamengu. Uostalom, upravo su Brazilci prvi otkrili da je novi gazda Flamenga Felipe Ximenes posjetio Eduarda u hrvatskoj bazi tijekom Mundiala , iako su obojica tada pokušala demantirati pregovore. - Bila je to sama jedna obična kava, nismo razgovarali o nogometu, iako je jasno da bih jednog dana volio igrati u Brazilu, rekao je tada Eduardo.

Želja će mu se očito ostvariti i prije nego što je planirao - prođe li uspješno liječničke preglede, Dudu će potpisati ugovor na 18 mjeseci. Flamengo je tako u bici za (bivšeg?) napadača Vatrenih pobijedio i Šahtjor i QPR, ali i Vasco da Gamu, čiji je direktor za vrijeme trajanja SP-a donio Eduardu klupski dres s brojem 22 i njegovim imenom na leđima...

Inače, Flamengo nakon devet kola prvenstva ima samo sedam bodova i pretposljednji je na ljestvici. Jedan je od pet brazilskih klubova koji nikad nije ispao u niži rang...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 21:46