SEKSUALNI ZLOČIN

POTRESNO SVJEDOČANSTVO 'Otac mi je rekao kako je bolje da nevinost izgubim s njim nego s nekim drugim'

Britanka Gemma Schembri (21) koju je silovao otac dok je imala samo 12 godina, podijelila je svoju zastrašujuću priču uz nadu da će tako pomoći drugim žrtvama seksualnog zlostavljanja. Osim toga, Gemma se uključila i u kampanju pod nazivom PAINTS koja se bavi pitanjem zlostavljanja djece.

Ova napaćena djevojka ispričala je u svojoj ispovijesti kako ju je otac Mark uvijek kontrolirao te da ju je počeo zlostavljati kada se razveo od njezine majke.

- Kada sam ostajala s njim počeo me zlostavljati. To je trajalo oko godinu dana. Manipulirao je i kontrolirao moje misli kako bi me uvjerio da je to normalno - rekla je Gemma.

- Kada me je silovao prvi put rekao je kako je bolje da sam nevinost izgubila s njim nego s nekim nepoznatim u hotelu - priznala je djevojka dodajući kako u to vrijeme taj čin nije smatrala pogrešnim te da joj je trebalo preko godinu dana kako bi shvatila da je žrtva seksualnog zlostavljanja.

- Moja majka nikada nije sa mnom pričala o takvim stvarima. Bilo mi je potrebno skoro dvije godine da bih shvatila da me otac zlostavlja. Nisam znala kako pričati o tome, a pogotovo s mojom majkom - rekla je Gemma koja stoji iza kampanje pod nazivom PAINTS koja nastoji na jednostavan i prihvatljiv pristup objasniti djeci i roditeljima što se smije raditi, a što ne kada je u pitanju intima ljudskog tijela.

- Da sam na vrijeme znala što mi otac radi mogla sam reagirati. U školi sam imala seksualni odgoj, ali se sve svodilo na siguran seks, a na to da dio tijela koji pokriva moje rublje nitko ne smije dirati protivno mojoj volji - rekla je djevojka priznajući da joj je razgovor s majkom o tome bio najteži trenutak u životu.

Otac Mark je završio u zatvoru na devet godina, a posljedice zlostavljanja ostavile su traumu na mladu Gemmu zbog čega je htjela izvršiti samoubojstvo.

- Bilo mi je teško poslije svega. Razmišljala sam o samoubojstvu. Pila sam jako puno, a majka je stalno osjećala krivnju. Bile smo očajne svaka na svoj način. Stalno sam razmišljala kako bi se prije oporavila da sam ranije reagirala. Puno sam radila sa socijalnim radnicima i danas sam oporavljena - poručila je Gemma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:50