LIJEVI BEK ROSTOVA

PORUKA KOVAČU Milić: 'Nepozivanje u Brazil me pogodilo, ali vidim se u borbi za Euro 2016.'

'Kao i većina, očekivao sam više od naše reprezentacije, to su dečki s kojima sam igrao i žao mi ih je'
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Koga god iz Rostova pitate za Hrvoja Milića uvijek je samo - “palac gore”. Lijevi bek osvajača Ruskog kupa sjajno se snašao u Rostovu, a s priprema u Austriji, “skoknuo” je do obližnje Murske Sobote i testirao Dinamo. Utakmica je završila 1:1, a Milić nije bio nimalo impresioniran Modrima.

- Moram priznati, poznavajući Dinamo, očekivao sam puno više. Pogotovo u drugom poluvremenu kad je igrala naša druga momčad. Koliko znam, Dinamo igra kvalifikacije za Europu za 10 dana pa sam stoga malo neugodno iznenađen ovim što sam vidio. Ali, dobra je to momčad, dobri igrači, i vjerujem da će, kad dođu prave utakmice, oni pokazati pravo lice - rekao je Milić, koji je prije nešto više od godinu dana bio na pragu dolaska u Dinamo. Već mu je u Maksimiru bio “otiskan dres”, no završio je u Rostovu.

- Istina je, pregovarali smo, nismo se dogovorili, jer sam ja želio ići u inozemstvo. Izabrao sam Rostov i nije mi žao, već u prvoj sezoni osvojio sam Ruski kup.

Hrvoje Milić nije se našao ni na jednom popisu reprezentativaca. Sigurno mu nije bilo lako kad je izbornik pročitao 30 imena, pa ga se ni kasnije nije sjetio kad je otpao Strinić, a taj lijevi bok je tako problematičan?

- Nisam bio u Brazilu i, priznajem, to me malo pogodilo. Ali, takav je život, što se tu može. Kao i većina, očekivao sam više od naše reprezentacije, to su sve dečki s kojima sam igrao i žao mi je zbog njih. Očekivali smo puno, dogodilo se kako jest, nema plakanja. Treba podići glavu, idemo dalje.

Na “njegovoj” poziciji mijenjali su se Pranjić i Vrsaljko.

- Neću ja komentirati njihovu igru, moji su suigrači, ako je izbornik zadovoljan, onda su bili dobri. Ne bih prozivao nikoga, ne volim to, jer bi sutra tako netko mogao prozivati mene, a to mi nije ugodno.

No, pogledajmo u budućnost. Kreće, čini se, pomlađivanje reprezentacije, pred vratima je novi ciklus, kvalifikacije za Euro 2016. Vidi li se Milić u tom odnosu snaga?

- Sigurno se nadam da ću biti dio reprezentacije u kvalifikacijama. Ovu godinu sam pokazao u Rusiji da se na mene može ozbiljno računati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:10