PODNIO OSTAVKU

PORAZ OD GRČKE KOBAN ZA STRATEGA IZ FRANCUSKE Obala Bjelokosti ostala bez izbornika Sabrija Lamouchija

Poslije dramatičnog ispadanja sa Svjetskog prvenstva u Brazilu, izbornik bjelokošćanske nogometne reprezentacije Sabri Lamouchi povukao se s funkcije.

Obala Bjelokosti je u posljednjem kolu skupine C poražena od Grčke s 2-1 i to pogotkom Georgiosa Samarasa iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi. Grci su prošli dalje, a ''slonovi'' treći put zaredom napuštaju SP već nakon prvog kruga.

- Moj ugovor je prestao vrijediti ispadanjem sa SP-a. Neće biti produljen, a vjerojatno i razumijete zašto. Dao sam sve od sebe u posljednje dvije godine, ali moj posao s Obalom Bjelokosti je došao kraju. Uživao sam s ovom momčadi i ponosan sam što sam predstavljao ovu veliku naciju - poručio je Lamouchi.

- Izgubili smo na okrutan način, ali Grci su napravili dovoljno za pobjedu. Bili smo minutu udaljeni od velikog rezultata, ali mali detalji odlučuju utakmice na ovoj razini. Razočaran sam i frustriran - dodao je bivši francuski reprezentativac.

Nekadašnji nogometaš Auxerrea, Monaca, Parme, Intera i Marseillea postao je izbornik Obale Bjelokosti u svibnju 2012. godine. Na lanjskom Afričkom kupu nacija nije uspio odvesti reprezentaciju dalje od četvrtfinala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:20