BIZARAN INCIDENT

POMAHNITALI MUŠKARAC SRUŠIO SPOMENIK 'Sotona mi je rekao da uništim Deset Božjih zapovijedi!'

 State Office and Management and Enterprise Servic

Pomahnitali muškarac zabio se u spomenik posvećen Deset božjih zapovijedi postavljen ispred zgrade savezne Vlade u Oklahoma Cityju. Nakon toga ispred zgrade je izvikivao prijetnje i uvrede na račun američkog predsjednika Baracka Obame.

Odmah je priveden, a policije je kazao kako ga je na taj čin naganao sam Sotona. Dodao je i kako je inače psihički bolesnik te je priznao kako u posljednje vrijeme nije pio propisane lijekove. Trenutno se nalazi u lokalnoj bolnici za mentalne bolesnike.

Čitav slučaj vjerojatno bi prošao nezapaženo da se ne radi o spomeniku koji je od samoga postavljanja izazvao brojne rasprave i neslaganja. Loklana sotonistička grupa tada je poručila kako nema ništa protiv njegova podizanja ukoliko se njima dozvoli da odmah pored njega podignu spomenik Sotoni. Na postavljanje spomenika reagirala je i Unija za promicanje američkih građanskih sloboda. Oni su tvrdili kako takav religijski spomenik nema što tražiti ispred zgrade Vlade.

Obje su se organizacije i ovoga puta osjetila prozvanima pa su ničim izazvane komentirale posljednji ispad. Sotonisti su u svom priopćenju proučili: 'Naš vođa Sotona nema veze s ovim slučajem!'.

Reagirala je i spomenuta Unija iz koje su poručili kako 'nemaju veze s ovim vandalizmom za kojeg nema opravdanja'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 19:55