NADREALAN OBIČAJ

POLUGOLE SE VALJALE PO LIJESU Udovica na posljednjem ispraćaju striptizetama razveselila ožalošćenu rodbinu

 YouTube

TAIPEI - Ožalošćena rodbina i prijatelji na sprovodu preminulog Tajvanca ostali su iznenađeni kada su se pred njima pojavile dvije oskudno odjevene striptizete i počele se uvijati na ritmove pjesme ‘Moves Like Jagger’.

U jednom trenutku su se čak i valjale po lijesu, a pogrebni dom Tiachung u Taipeiju na Tajvanu pretvoren je u ‘klub za gospodu,’ sa svjetlosnim showom.

Otkud striptizete na sprovodu? Platila ih je pokojnikova supruga.

Preostala obitelj i prijatelji pokojnika bili su u potpunom šoku za vrijeme performansa, no to nije zaustavilo plesačice koje su prošle kroz tri plesne pjesme brzog ritma.

Potom su se povukle, zasvirali su bubnjevi, a lijes je prenesen do furgona, kada je započeo komorni dio pogrebne ceremonije.

Prijatelji obitelji izjavili su za medije kako je gospođa Jian bila vrlo požrtvovna supruga koja se niti minute nije odvajala od svojeg muža nakon što je prije nekog vremena pretrpio moždani udar.

Tajvanski fenomen pojavljivanja striptizeta na sprovodima počeo je 1980-ih godina i vjeruje se da je povezan s lokalnom mafijom, koja je navodno preuzela sva pogrebna poduzeća i potom počela nuditi striptizete iz svojih noćnih klubova uz veliki popust.

U tajvanskoj kulturi, što više ljudi prisustvuje sprovodu, veća je čast preminuloga. Stoga mnogi unajmljuju striptizete kako bi ‘potkupili’ ožalošćene da se pojave na sprovodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 14:36