AKCIJA U KAIRU

Policija uhapsila tri novinara Al Jazeere

Kako su Muslimanska braća prošlog tjedna proglašena terorističkom organizacijom, tako je novinarima zabranjeno i kontaktiranje s njenim pripadnicima
 AFP

KAIRO - Egipatska policija uhapsila je noćas troje novinara televizijske mreže Al Jazeere u Kairu, pod sumnjom da su se ilegalno sastali sa pripadnicima zabranjene Muslimanske braće. Među uhićenima je šef dopisništva Al Jazeere u Kairu Muhamed Fadel Fehmi i bivši dopisnik BBC-a Peter Greste.

Kako su Muslimanska braća prošlog tjedna proglašena terorističkom organizacijom, tako je novinarim zabranjeno i kontaktiranje s njenim pripadnicima. Ministar unutrašnjih poslova Egipta dao je izjavu da su zaplijenjene kamere, snimke i ostali materijali pronađeni u sobama u kairskom hotelu, i optužio uhićene novinare da su narušili nacionalnu sigurnost.

Novinari su uhićeni kratko nakon žestokih sukoba između policije i pristaša Muslimanske braće širom Egipta, u kojima je ubijeno troje ljudi. Policija je objavila da je uhitila 265 pristaša organizacije koja je zabranjena nakon samoubilačkog napada na zapovjedništvo policije u delti Nila. Muslimanska braća demantiraju da imaju ikakve veze s tim napadom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:13