BRUTALNOST

POLICAJAC DAVIO STUDENTA DOK NIJE PAO U NESVIJEST Nakon objavljenih slika dobio je otkaz

 Knox County Sheriff's Office

Šerif iz Tennesseeja istog trena dao je otkaz policajcu nakon što je britanski Daily Mail u nedjelju objavio fotografije na kojima se vidi kako dotični davi studenta sve dok ga nije onesvijestio.

Dok je policajac mučio 21-godišnjeg Jaroda Dotsona, njegovi dvojica kolega istovremeno su mu stavljali lisice na ruke - uhitili su ga u blizini mjesta u Knoxvilleu gdje se održavao studentski tulum.

Na fotografijama se vidi kako student ne pokazuje nikakav otpor, dok mu policajac, kasnije identificiran kao 47-godišnji Frank Phillips, pritišće grkljan sve dok se mladić ne sruši na koljena.

John Messner, fotograf koji je snimio fotografije, kazao je za Daily Mail kako je studenta policajac nekoliko puta udario u glavu prije nego li je odšetao.

U pisanoj izjavi šerif Jimmy "J.J." Jones kazao je kako je policajac Phillips koristio prekomjernu silu tijekom uhićenja u noći sa subote na nedjelju.

- Imam 34-godine iskustva i prekomjerna sila nikad nije bila tolerirana. Ovaj incident savršen je primjer zašto trenutno nabavljamo kamere koje će svaki policajac morati nositi na svojim uniformama. Tako će sve biti detaljno zabilježeno - napisao je šerif u izjavi objavljenoj na internetskoj stranici policijske postaje.

Jarod Dotson uhićen je zbog javnog opijanja i opiranja uhićenju, nakon što je policija upala na mnogobrojni studentski tulum. Studenti su navodno na policajce bacali boce, a Phillips, koji obnaša policijsku dužnost od 1992., izgubio je strpljenje.

Student je idućeg jutra pušten iz zatvora s jamčevinom od 500 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 11:56