UTAKMICA GODINE

PODCJENJIVANJE? U brazilskim medijima kornjača je veća zvijezda od Modrića i Eduarda!

Poznati brazilski glazbenici i glumci su prognozirali ishod dvoboja. Pobijedila je varijanta 3-0
 AFP

Neymar i Scolari najveće su brazilske zvijezde, njihova su lica svaki dan na naslovnicama. "Spremni za otvaranje", piše list A Tarde koji ističe golgetersku formu napadača Barcelone na treningu Selecaa. Šesti naslov svjetskih prvaka svima je u glavi; "Počinje lov na povijesnu titulu", ističu.

- Kad si domaćin igraš hrabrije i imaš veće šanse za pobjedu – navodi u kolumni Tostao, negdašnji as Kanarinaca.

Na posljednjem taktičkom treningu Scolari je uvježbavao standardan sastav, u njemu je bio i Oscar, što su objavili svi mediji. Njihova vrata nisu tako zatvorena kao Kovačeva.

List Correio ponudio je taktičku analizu novinara Darina Senne. Naglašava da će Brazil napadati sa sedmoricom, da će iza ostajati stoperi Thiago Silva i David Luiz, te kao korektor ispred njih Luiz Gustavo. Vrlo ofenzivno ubacivat će se Dani Alves i Marcelo, kad god budu mogli. Za Hrvatsku piše da je taktički disciplinirana i u sredini vrlo kreativna, te se treba paziti dugih lopti koje Rakitić, Modrić i Kovačić znaju dati u dubinu. Po njemu uspjeh Brazila uvelike ovisi o Neymaru.

Na posljednjoj press konferenciji Vatrenih u kampu bili su Eduardo i Modrić. Zanimljivo, neke novine dale su prostor Dudu, a od Modrića stavile tek kratku izjavu, druge imaju tekst Modrića, a Eduarda niti ne spominju.

Iznenađujuće veliki, šlagerski tretman u listu A Tarde dobila je kornjači koja je prognozirala pobjedu Brazila. Ona će najavljivati ishod svih utakmica domaćina dok je u turniru. Vidjeli smo i predviđanje devet osoba iz glazbenog i glumačkog života Brazila. Svi redom prognoziraju pobjedu njihove reprezentacije, četvero sa čak 3:0, ali neki su i oprezniji, troje govori da će biti 2:1. Upisali su Brazilu sve pobjede u skupini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:28