RJEŠENJE PROBLEMA

POD STRESOM STE I NIJE VAM DO SEKSA? Otkrivamo načine kako se oraspoložiti i opet uživati u blagodatima spolnog općenja

 iStock

Poslovni i obiteljski život pretrpan obavezama često dovodi do situacija kada ste toliko pod stresom pa se nađete u raspoloženju kad niste raspoloženi za seks.

No upravo seks pomaže kod oslobađanja stresa, fizičkog i emocionalnog opterećenja, a luči hormon endorfin poznat i kao hormon sreće.

Evo nekoliko savjeta koji će vas oraspoložiti i pomoći da se riješite stresa i uživate u blagodatima seksa.

1. Jedite zdravo

Ono što unosite u svoje tijelo, ima veliki činak na to kako se osjećate. Zdrava i uravnotežena prehrana puna proteina, povrća i cjelovitih namirnica može smanjiti razinu stresa, povećati razinu vaše energije, a uz to ćete i izgledati bolje.

2. Vježbajte

Iako se čest osjećate preumorni i neraspoloženi za vježbanje, stvar je u tome da će vam upravo tjelovježba vratiti izgubljenu energiju. Čak i 20 minuta dnevno koje ćete posvetiti nekoj fizičkoj aktivnosti može napraviti veliku razliku na vašem energetskom nivou i za cjelokupno zdravlje. Možete vježbati pilates dok gledate TV ili još bolje, preskočite gledanje televizije i otiđite u šetnju. Što god da odaberete, primjetit ćete razliku.

3. Smanjite broj obaveza

Dobro se organizirajte. Smanjite broj aktivnosti koje vam oduzimaju vrijeme, a nisu bitne. Kad to reducirate, primjetit ćete da vam se svakodnevna razina stresa koju osjećate smanjuje.

4. Potražite pomoć

Pomno rezimirajte stvari. Ako ste primjetili da jednostavno ne stignete sve sitne poslove obavljati sami, pronađite, primjerice, nekoga tko će vam pomoći oko čišćenja kuće. Iako ćete morati izdvojiti nešto novaca, na dugoročne staze to će vam se isplatiti jer ćete biti manje pod stresom.

5. Naspavajte se

Nedostatak sna može utjecati na cijeli vaš organizam, a samim time i na povišenu razinu stresa. Ako se ne možete naspavati tijekom noći, pokušajte ukrasti kojih pola sata vremena dnevno. To bi vam moglo dati više energije za noćne aktivnosti.

6. Ublažite stres

Pokušajte s jogom ili meditacijom koje mogu umanjiti stres ili napetost koju osjećate u tijelu i umu tijekom dana. Osjećat ćete se slobodnije u svakom smislu.

7. Dobro se nasmijte

Smijeh je odličan lijek za oslobađanje od stresa. Pokušajte se nasmijati uz dobar film, knjigu ili društvo.

8. Povežite se

Ponekad se od partnera zbog različitih okolnosti možete udaljiti, no pronađite vremena za emocionalni razgovor koji će vas opet zbližiti. Ako s partnerom podijelite ono što vas muči, osjećat ćete se još povezanije.

9. Potaknite dobro raspoloženje

Glazba, aromaterapija ili umirujuće raspoloženje mogu biti dobar poticaj na romantiku i opuštanje.

10. Krenite polako

Započnite s masažom koja će vas opustiti, a pomaže da se osjećate povezani s partnerom pa vidite gdje će vas sve to dovesti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 20:47