POLICIJA U ŠOKU

PLAĆENI UBOJICA OPTUŽEN ZA DEVET UBOJSTAVA PRIZNAO 40 Ubijao je godinama za narko kartel

 Screenshot/YouTube

Plaćeni ubojica José Manuel Martinez (51), optužen za ubojstvo devetorice ljudi, priznao je policiji da je za jedan narko kartel u proteklih par desetljeća ubio oko 40-ak osoba.

Istražitelji su kazali da mu vjeruju zbog detalja koje je iznio i tvrde da je Martinez ubijao žrtve i po Kaliforniji i to od 1980. do 2011. godine.

Martinez je uhićen prošle godine nakon što je prešao granicu iz Meksika u Arizonu i otamo je poslan u Alabamu gdje čeka suđenje za, zasad, devet ubojstava koje je počinio 2013. godine.

Okružni tužitelj Anthony Fultz odbio je komentirati Martinezov rad za narko kartel, a istražitelji iz raznih dijelova SAD-a pristigli su u Alabamu kako bi ispitali Martineza kojeg se sumnjiči i za dva ubojstva 2006. godine na Floridi.

Prema riječima policije, žrtve su imale između 22 i 56 godina,a otkrili su i neke detalje. Jedan muškarac ubijen je 1980 godine dok se ujutro vozio na posao, a drugi je pronađen mrtav u svom krevetu dok je u kući bilo njegovih četvero djece.

U međuvremenu, njegova majka je kazala za Los Angeles Times da je u potpunosti izbezumljena vijestima o navodnim zločinima koje je počinio njezin sin.

- Ovo je preteško. Još uvijek se tresem. Nisam u stanju nositi se tim - kazala je Loreta Fernandez.

Kazala je da se zadnji put čula s Martinezom u lipnju prošle godine kad je zadržan na granici zbog izdanog naloga u Alabami za njegovim uhićenjem. Kazala je kako nije vjerovala da je počinio ubojstva za koje ga sumnjiče.

- Samo mogu reći 'Bog ga blagoslovio' i nadati se da sve što govori nije istina - kazala je Fernandez.

Ako Martinez bude osuđen prijeti mu smrtna kazna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:27