DRAGA MILANA

Pazite, cijena strasti može biti previsoka

Imam 33 godine, u braku sam tri godine, imamo dijete. Moj je suprug dobar čovjek, blage naravi, zaposlen je, ali zarađuje manje od mene. Ja sam se brzo vratila na posao koji je zahtjevan, suprug je u velikoj mjeri preuzeo brigu o djetetu. Prije nego sam upoznala svog supruga, bila sam zaljubljena u muškarca koji živi u inozemstvu. No bila sam svjesna da su moji osjećaji puno jači od njegovih, iako mi je govorio da mu se sviđam. Otputovao je natrag i oženio se, ja sam dugo patila zbog njega. Potom sam upoznala svog supruga i zaljubili smo se. Sad je idilu prekinuo njegov iznenadni dolazak. Javio mi se, izašli smo na kavu, rekao mi je da se razvodi. Vidjeli smo se nekoliko puta, on mi neskriveno udvara. Rekao je da će se uskoro vratiti, ne bi mogao živjeti u Zagrebu. Razmišljam o razvodu, pa i preseljenju, jer mi teško pada da ću ga opet izgubiti.

Ksenija

Upravo je nevjerojatno kako ženama malo treba da potpuno izgube glavu, riskiraju sve što su u životu postigle i napravile, dovoljno je da se pojavi jedan Mr. Neuhvatljivi ili Mr. Big, kako to kaže Candace Bushnell, pa da najinteligentije i najjače od nas postanu izgubljene djevojčice, nesposobne realno sagledati stvari.

Velika je francuska glumica Sarah Bernhardt odrasla bez oca, njezina majka i teta živjele su od izdašnih donacija svojih bogatih ljubavnika, a jedan je od njih, ugledni aristokrat, platio Sarahino školovanje na glumačkoj akademiji. Kada je u svojim počecima dobivala mršave honorare za sporedne kazališne uloge, Sarah se prehranjivala koristeći svoju ljepotu, pronalazila je bogate ljubavnike. Vremenom je njezina glumačka karijera dosegla vrtoglave visine, postala je najcjenjenija glumica svog vremena, bila je najslavnija žena svijeta i smjelo nosila reputaciju “žderačice” muškaraca. Znala je iskoristiti svoje ženske čari i mozak za napredovanje u poslu, dobivanje najvećih uloga, spavala je sa svima koji su joj trebali ili koji su joj bili iz nekog razloga zabavni.

Na sceni je bila neponovljiva, gotovo u svakom velikom gradu svijeta imala je vojske obožavatelja.. Onda je u svojoj trideset i osmoj godini upoznala zanosnog Grka, koji je bio mlađi od nje i koji je bio najzgodniji muškarac kojeg je ikada vidjela. Imao je reputaciju velikog zavodnika, bio je čak u vezi s njezinom sestrom, no Sarah je potpuno izgubila glavu, toliko da nije bila u stanju sagledati da ljubav nije obostrana Udala se za njega. U braku je tražio da ona ispunjava sve njegove želje, poželio je glumiti u kazalištu, bez ikakva glumačkog iskustva i talenta, Sarah mu je osigurala glavnu mušku ulogu u komadu u kojem je ona bila glavna glumica. Poželio je biti kazališna zvijezda, iznajmila je teatar samo za njega, postavila predstavu u kojoj će on igrati glavnu ulogu, trudila se svojim utjecajem osigurati mu naklonost novinara i kritike. Grk se sve to vrijeme drogirao, pio, varao je na svakom koraku, zbog njega je zamalo bankrotirala, a on joj je tada u lice rekao da je ne voli. Bio je to kraj njihove veze, ali ne i njezin kraj, Sarah se uspjela oporaviti.

Jedna druga velika francuska glumica Juliette Binoche rekla je ovih dana da su današnje veze u krizi jer se žene emocionalno previše daju. Zbog toga ostanu razočarane i nesretne.

Vi ste na putu da postanete žrtvom vlastite slabosti. Žudite se dati nekome tko se vama nikada neće dati na isti način. U toj vezi ne biste dobili ono što tražite. On vam je jednom izmigoljio iz ruku, nije ostao s vama kad za to nije bilo baš nikakve prepreke, vratio se tamo odakle je došao i baš zato što ga niste mogli imati, ranio vam je srce i uvukao se pod kožu. Sad se vratio i vi ste zbog ponovnog susreta u stanju ponovo izgubiti glavu i zdrav razum, žrtvovati brak koji je dobar i u kojem ste bili zadovoljni, a on pritom ne nudi ništa, osim mogućnosti ponovnog razočaranja. On prema vama ne osjeća isto što vi osjećate prema njemu, možda mu trenutno treba, nakon bračnog brodoloma koji je doživio, malo podizanje samopouzdanja, pa se sjetio vas.

Vaš brak je dobar baš zato što ste u njemu razumno postavili stvari, imate ono što vam treba, partnera, muža, posao, dijete, neovisnost. Predlažem vam da stanete na loptu i razmislite dobro o svemu.

Cijena koju ćete platiti radi strasti koju osjećate mogla bi uistinu biti previsoka.

Svoje pitanje možete poslati na adresu EPH Koranska 2 Zagreb, Jutarnji List, za Milanu, ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 20:14