(NE)MOGUĆA MISIJA

PAKLENI PLAN SELECAOA Liječnici: Neymar će igrati u finalu? Mogao bi ostati invalid do kraja života!

Neymar je s članovima obitelji i liječnicima Santosa razgovarao o primanju injekcije u kralježak...
Brazil's forward Neymar reacts on the ground after being injured following a foul by Colombia's defender Juan Camilo Zuniga (unseen) during the quarter-final football match between Brazil and Colombia at the Castelao Stadium in Fortaleza during the 2014 FIFA World Cup on July 4, 2014. Brazil star Neymar was ruled out of the World Cup after that with a back injury, team doctor Rodrigo Lasmar said. Lasmar told reporters Neymar suffered a fracture in the third verterbra of his back during Brazil's bruising 2-1 quarter-final victory over Colombia. AFP PHOTO / POOL / FABRIZIO BENSCH
 AFP

U našem narodu se to kaže ražanj bez zeca, ali nogometom opijeni Brazilci uvelike razglabaju o osposobljavanju obožavanog Neymara za igranje u finalu Svjetskog prvenstva. Sa sportske strane treba ih upozoriti da još uvijek nisu pobijedili Njemačku, a s ljudske vrisnuti: Jeste li normalni, pa čovjek može ostati invalid?!

Maštu navijača zagolicala je priča koja se zakotrljala u nedjelju, a izvire iz kruga bliskog Neymaru koji se oporavlja u obiteljskoj kući u Sao Paulu. Kažu da je brazilski “poster boy” s članovima obitelji i liječnicima svoga bivšeg kluba Santosa razgovarao o mogućem primanju injekcije u ozlijeđeni treći lumbalni kralježak. Lijek bi neutralizirao bol, osposobio najboljeg strijelca Brazila za igranje nogometa, ali ulog je prevelik.

Radi jedne utakmice, pa makar to bilo i finale Mundijala u Brazilu, riskirati prerani završetak karijere ili invalidnost je glupost, a ne patriotizam. Podsjetimo da je i sam igrač nakon žestokog udarca Kolumbijca Zuńige bio potpuno preplašen i rekao da ne osjeća noge. Glas razuma zasad je šef liječničke službe brazilske nogometne reprezentacije José Luis Runco. Citirao ga je Domigăo do Faustăo.

- Ne postoji ni najmanja mogućnost da Neymar nastupi u mogućem finalu, nemojte stvarati iluzije oko nečega što se ne može ostvariti. Neymarova kralježnica je stabilizirana, kosti se liječe, a novi udarac mogao bi ga ostaviti paraliziranog - izjavio je Runco.

Najviše što bi si Neymar mogao priuštiti u nedjelju 13. srpnja jest da s klupe gleda suigrače kako se bore za trofej. Priča o mogućoj Neymarovoj utrci protiv vremena podsjetila nas je i na SP u Francuskoj 1998. Ronaldo, najveća zvijezda nogometa u to doba, nastupio je u finalu, iako je ranije doživio epileptički napad. U takvom zdravstvenom stanju bio je jedan od najlošijih na terenu, a Francuska je postala prvak s glatkih 3-0...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:08