ČUDESNO OTKRIĆE

OVO VAM MOŽE OSIGURATI BOLJI ORGAZAM OD SAMOG SEKSA Kod žena uzrokuje spontane orgazme, a muškarcima smrdi!

 iStock

Neobična 15-godišnja studija, objavljena u magazinu International Journal of Medicinal Mushrooms , ne bi se našla u centru interesa medija da dio znanstvenika koji je radio na istraživanju ne tvrdi da jedna vrsta gljive otkrivena na Havajima ne uzrokuje kod žena spontane orgazme.

Gljiva Phallus indusiatus svijetlonarančaste je boje i raste samo na vulkanskom području Havaja, a znanstvenici John C. Holliday i Noah Soule tvrde da ju je strašno teško otkriti, prenosi Science Alert .

Potaknuti glasinama da je miris gljive snažan afrodizijak za žene, proveli su mali eksperiment na 16 ženskih i 10 muških volontera. Polovica žena iskusilo je blagi, spontani orgazam prilikom mirisanja gljive, a polovici je zabilježen ubrzan rad srca. Muškarci nisu imali ni blizu toliko zanimljiva iskustva - na njih gljiva uopće nije djelovala osim što su svi rekli da im je miris odvratan i odbojan.

Znanstvenici smatraju da gljiva sadrži hormonske spojeve koji su nalik neurotransmiterima koje ljudi ispuštaju tijekom seksa. Nažalost, sa znanstvene strane dokazi o djelovanju gljive nisu čvrsti jer je uzorak na kojem je proveden eksperiment premalen da bi bio relevantan.

Vrsta inače nije posve nepoznata. Raste na gotovo svim kontinentima, no jedino se na Havajima i na području južnog Pacifika vjeruje da djeluje poput afrodizijaka, a u kineskoj se medicini spominje kao ljekovita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:52