ZA SVAKOGA PONEŠTO

Otkrivene najčešće ženske seksualne fantazije

Prominentna spisateljica Emily Dubberley usredotočila se na 5 ključnih ženskih fantazija

Najčešće ženske seksualne fantazije objavljene su u novoj knjizi prominentne spisateljice Emily Dubberley, svojevrsnom nastavku hit kolekcije iz 1973. godine "My Secret Garden", spisateljice Nancy Friday, koja je našla put do milijuna čitateljica diljem svijeta.

Knjiga "Garden Of Desires: The Evolution Of Women's Sexual Fantasies" ulazi u žensku seksualnost i istražuje što se, i zbog čega, promijenilo u zadnjih 40 godina, s naglaskom na stvari koje "pale" moderne žene.

- Dok knjiga Nancy Friday nije objavljena, ženske seksualne fantazije nisu postojale, čak niti na stranicama Cosmopolitana. Ona je sve to promijenila. Sad, 40 godina kasnije vodeća seks spisateljica Emily Dubberley stvorila je novi klasik prilagođen modernom dobu - rekao je izdavač Black Lace.

Inače, knjiga se sastoji od privatnih priča i skrivenih misli stotina žena.

Dubberley se usredotočila na 5 ključnih ženskih fantazija.

Pokorne fantazije

Fantazije ove vrste variraju od jednostavnog vezivanja za krevet, pa sve do formaliziranih seksualnih ugovora zajedno s pravilima o ženskom izgledu.

Pomagala poput bičeva, lisica i poveza za oči uobičajena su za ovu vrstu fantazije.

Pokoravanja mogu biti emocionalna ili fizička i mogu uključivati igru uloga, a ponekad mogu ići toliko daleko da žene mogu glumiti žrtvu silovanja ili seksualnu robinju.

Getty Images

Dominantne fantazije

Kad su uloge izmijenjene i muškarac postaje pokoran ženskoj domini. Igra uloga uključuje varanje partnera i kontroliranje seksualnog roba.

Istraživanja sugeriraju da je ovaj tip fantazije vrlo popularan. Čak ih je trećina ispitanika u jednoj fazi veze koristila.

Fantazija se temelji na ženskoj kontroli u krevetu, a ona partneru uzrokuje i užitak i bol, ovisno o raspoloženju.

Getty Images

Egzibicionizam i voajerizam

Bilo da to činite u vrtu, parku, na aerodromu ili jednostavno u svom domu kraj otvorenog prozora, ideja ove fantazije se temelji na činjenici da vas netko može uhvatiti ili gledati za vrijeme seksualnog čina, što moderne žene posebno uzbuđuje.

Getty Images

Grupni seks

Za vrijeme grupnog seksa mnogo toga se zbiva, pa su žene shvatile i odlučile iskoristiti situaciju gdje ih više muškaraca zadovoljava. Također, u nekim slučajevima postoji određeni stupanj anonimnosti, ili, ako ste par, možete osvježiti vezu nečim novim, drugačijim i uzbudljivim.

Za druge pak, ideja eksperimentiranja sa seksualnošću ulaskom u odnos s istim spolom je ono u čemu se fantazija krije.

Getty Images

Fantazije s partnerom

Vrlo jednostavno, ideja seksualnog odnosa s voljenim, ekskluzivnim partnerom neke žene posebno uzbuđuje.

Slično, ideja redovitog seksa sa specifičnim partnerom koji nije vaš, također je dio ove fantazije. Primjerice, odnos sa slavnom osobom, prijateljem ili kolegom s posla.

Getty Images

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 14:30