POSLJEDICE PORAZA

OTKAZ ZBOG NOGOMETA Ganski ministar sporta otpušten nakon ispadanja reprezentacije sa SP-a

Predsjednik države John Mahama bez objašnjenja je otpustio ministra sporta Elvisa Afriyie-Ankraha te njegova zamjenika

Koliko nogometni porazi mogu imati dalekosežne posljedice svijet je naučio još 1994.g. kad je po povratku kući tragično ubijen kolumbijski nogometaš Andres Escobar. Dotični je na SP-u 1994. u utakmici protiv domaćina SAD-a postigao autogol koji je uništio nade kolumbijske reprezentacije u plasman u osminu finala te ujedno potpisao njegovu smrtnu presudu od strane poludjelih manijaka.

Nakon ispadanja reprezentacije sa SP-a u Brazilu u Gani je također pala glava, ali ovaj put, hvala bogu, samo u figurativnom smislu. Naime, predsjednik države John Mahama bez objašnjenja je otpustio ministra sporta Elvisa Afriyie-Ankraha te njegova zamjenika.

Podsjećamo, Gana je ispala sa Svjetskog prvenstva bez ubilježene pobjede, a dobar dojam su ostavili samo u remiju protiv Njemačke. Također, njihov nastup obilježile su i velike trzavice među momčadi zbog kojih zadnju utakmicu nisu igrali prvotimci Muntari i Kevin-Prince Boateng, a u jednom trenutku je cijela ekipa zaprijetila bojkotom ako im predsjednik posebnim avionom ne pošalje 3 milijuna dolara namijenjih za premije.

Kao što pjesma kaže "Nije u šoldima sve.." pa tako ni novac nije pomogao Gani u odlučujućoj utakmici protiv Portugala. Kad se podvuče crta, iza njihova nastupa ostaju tek bljeskovi dobrog nogometa, svađe, ucjene i otkazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:39