BIZARNA UROTA

OSUĐENA ZBOG TROLANJA SAME SEBE Svoj Facebook profil zasula je uvredama pa optužila obitelj

Godinu dana trajala je njezina osveta propala je kada su IT stručnjaci utvrdili da je na Facebook račune bilo provaljeno s računala koji se nalazio u zajedničkom domu

Michelle Chapman (24) postala je prva osoba u Velikoj Britaniji koja je osuđena na zatvorsku kaznu zbog trolanja - nakon što je svoju vlastitu Facebook stranicu bombardirala s nasilnim seksualnim uvredama.

S bizarnom online kampanjom započela je nakon što je provalila u Facebook profile svog oca i nove pomajke te drugih članova obitelji. S njihovih profila slala je sama sebi bizarne poruke, a zatim je zlostavljanje prijavila policiji i okrivila obitelj.

Policija je uhitila njezinu maćehu i uputila upozorenje Michelleinom ocu i ostalim rođacima.

Godinu dana trajala je njezina osveta propala je kada su IT stručnjaci utvrdili da je na Facebook račune bilo provaljeno s računala koji se nalazio u zajedničkom domu.

Detalji urote otkriveni su na suđenju u Cornwallu, gdje je Michelle Chapman osuđena na 20 mjeseci.

Uplakana je priznala da je kriva zbog slanja ponižavajućih poruka samoj sebi između veljače 2011. do ožujka 2013. godine.

- Ti ljudi su pretrpjeli veliku traumu kao rezultat tvog sumanutog ponašanja - kazao joj je sudac Christopher Harvey Clark zabranivši joj da kontaktira rođake.

Otac Michelle Chapman, Roy Jackson, ponovno se oženio 2010. godine i tada je pokušao ući u trag kćeri koju nije vidio 21 godinu. No kad je Michelle doputovala u očev dom, posvađali su se. Chapman je tada, uzrujana, počela kovati urotu. Kreirala je lažni profil svoje pomajke i slala uvredljive poruke ocu, želeći ih razdvojiti.

Tada je otvorila još profila, stavila fotografije svojih rođaka i iduću godinu dana slala neprikladne poruke seksualne prirode na svoj vlastiti profil.

- Kazala je da se želi osvetiti ocu zbog prošlosti. Željela im je od života učiniti pakao - kazao je sudac, te dodao da je njezino trolanje razorilo očev brak.

Odvjetnik Michelle Chapman kazao je kako njegova klijentica ima psihičke probleme, a njezin muž dodao je kako je ona žrtva koja je vapila za pomoći, a nitko joj nije pomogao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 20:30