NAJSKUPLJA VOŽNJA IKAD

OSTALA U POTPUNOM ŠOKU Taksist za 6 km naplatio 350 kuna, pa je nije htio pustiti dok ne plati

Objavila je snimku iz taxija na internetu, nakon čega je vozač postao predmetom policijske istrage

Šokirana putnica u taxiju koja se suočila s računom od 33 funte (350 kuna) za put od 6,5 kilometara objavila je snimku iz taxija na internetu, nakon čega je vozač postao predmetom policijske istrage.

Britanka Caroline Coyle (45) izašla je s prijateljicama van u subotu navečer, a kada su pozvale taxi da ih odveze natrag kući naređeno im je da moraju platiti tri puta veću cijenu od one koju je očekivala.

Stoga je izvadila mobitel i počela snimati vozača nakon što ju je on odbio pustiti iz vozila ukoliko ne plati traženu svotu.

- Ova vožnja košta 33 funte? U subotu navečer? Nikad prije nisam čula za išta slično. Jeste li svjesni da ćete završiti na internetu? - čuje se Coyle kako govori vozaču dok on šuti i tipka po mobitelu.

Taksist je izašao iz vozila, zaključao Caroline Coyle i njezine dvije prijateljice, a potom nazvao policiju. Na njihovo iznenađenje, odvezao ih je s uključenim taksimetrom do obližnje policijske stanice, račun se popeo na 42 funte (oko 450 kuna).

Policija je izvijestila da je cijeli slučaj prijavljen, a taksist bi zbog svog ponašanja mogao ostati bez dozvole.

Inače, vožnja u taksiju u Engleskoj košta 3,10 funti (oko 33 kune) za prvih 1500 metara, a onda 13 pennyja za narednih 100 metara, ili 25 pennyja za noćnu vožnju na svakih 100 metara: stoga račun koji je Caroline Coyle trebala platiti iznosi 11 funti (oko 120 kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:34