ZAKOPALI IH U VRT

OPSJEDNUTI ZVIJEZDAMA Ubili vlastite roditelje, oteli im sav novac pa ga potrošili na autograme Franka Sinatre

 Nottinghamshire Police

Više od 15 godina nakon ubojstva, William Wycherley (85) i njegova supruga Patricia (63) pronađeni su zakopani u vrtu iz kuće u engleskom gradu Mansfieldu.

Njih je još 1998. godine ubila njihova kći Susan Edwards (56) koja ih je uz pomoć muža Chistophera potom zakopala.

Sve su to napravili kako bi se domogli njihove životne ušteđevine koju su potom potrošili na hollywoodske suvenire.

To je samo djelić priče sa suđenja koje je upravo završilo i na kojem je ovaj par proglašen krivim.

Porota je tijekom saslušanja mogla tako čuti kako je par unatoč tome što je ukrao 245.000 funta (oko 2,3 milijuna kuna) bio gotovo bez ičega kada ih je policija uhitila prošle godine.

Tijekom pretrage stana u kojem su živjeli, policija je pronašla gomilu holivudskih suvenira među kojima su bili autogrami i potpisane fotografije hollywoodskih legendi Garyja Coopera i Franka Sinatre.

FOTO: Nottinghamshire Police

Opsjednutost predmetima vezanim za Hollywood dovela ih je do toga da su u vrijeme uhićenja bili dužni 166.000 funta (više od 1,5 milijuna kuna).

Međutim, ono što je najšokantnije od svega, ovaj bračni par uspio je 15 godina držati u uvjerenju porodicu, prijatelje i vlasti da su gospodin Wycherley i njegova supruga još uvijek živi. Tako su se u njihovo ime dopisivali i slali im Božićne čestitke.

FOTO: Nottinghamshire Police

Susan Edwards je tijekom suđenja ispričala kako je ubila majku nakon što je vidjela kako je njena majka ubila njenog oca tijekom svađe.

Osim toga tvrdila je da je sakrila njihova tijela ispod kreveta prije nego što je mužu priznala što je napravila.

On je tijekom saslušanja rekao da su ih sljedeće jutro nakon što su pogledali Euroviziju pokopali u vrtu.

Na fotografiji: Mjesto na kojem je pokopan ubijeni par; FOTO: Nottinghamshire Police

Ipak, tužitelji nisu nasjeli na njihovu priču. Oni su uspjeli uvjeriti porotu da se radilo o klasičnom ubojstvu čiji je motiv bio novac.

Bračni par je otkriven kada je ubijeni gospodin Wycherley dobio pismo od mirovinskog fonda. u njemu je pisalo da se treba javiti radi revizije jer se bližio 100. godini.

Na fotografiji: William Wycherley; FOTO: Nottinghamshire Police

U to vrijeme, 2012. godine, oni su odletjeli u Lille, ali kako su imali samo jedan euro kod sebe predali su se policiji.

- Sve su natjerali da vjeruju kako su roditelji od Susan Edwards još uvijek živi. Prikrili su ubojstvo te su nastavili živjeti svojim načinom života uz pomoć novaca koji su isplaćivani ubijenom paru - rekao je tužitelj Peter Joyce.

Policija je pak utvrdila da gospođa Edwards umišlja stvari te je tako tvrdila da se dopisuje sa slavnim Gerardom Depardieuom. Kasnije je utvrđeno da sama sebi piše ta pisma te je čak kupila aparat kako bi stavila oznaku francuske pošte na koverte.

Detektiv Rob Griffin, koji je vodio istragu, utvrdio je kako par ne razlikuje maštu i stvarnost s obzirom da su 15 godina živjeli u laži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 07:26