KOBNO SLAVLJE

OPASNA VOTKA POVUČENA S POLICA Tinejdžerica umrla nakon što je popila samo par čašica pića s 95% alkohola

 Facebook

Proslava 18. rođendana za australsku tinejdžericu Nicole Bicknell trebao je biti poseban događaj u životu, ali je na kraju završio tragično.

Naime, djevojka je preminula nakon što je prilikom slavlja popila par čašica poljske votke 'Polmos Spirytus Rektyfikowany' koja sadrži čak 95% alkohola.

Njoj je ovu 'žesticu' ponudio jedan prijatelj. Koliko je to piće žestoko govori činjenica da je nesretna djevojka samo par sati kasnije preminula.

Zbog toga je ožalošćena obitelj zatražila od vlasti da se zabrani prodaja ove votke unatoč tome što još uvijek nije službeno potvrđeno da je djevojka preminula zbog konzumiranja iste.

Još je prije dvije godine zabranu prodaje tog pića zatražilo australska Udruga liječnika.

Da su vlasti tada poslušale savjet liječnika, u svojim bi redovima za koju godinu imali još jednu policajku s obzirom da je Nicole bila velika želja pridružiti se policiji jer su joj otac i djed ttakođer bili službenici zakona.

Piće koje je nesretna djevojka popila označeno je, inače, kao visoko koncentrirani etanol koji bi se trebao koristiti u malim količinama kao podloga za miješana pića.

- Ne mogu razumjeti zašto se tako jako alkoholno piće prodaje u dućanima. Želimo da se prestane prodavati i da to bude kažnjivo - rekao je Kevin McLean, djed preminule djevojke.

Zahtjevi za zabranom prodaje ove poljske votke djelomično su urodili plodom jer je australski distributer povukao piće s polica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 04:44