POBJEDA GLAZBE

'ONI SU SA SVOJE POZORNICE OTJERANI. VEČERAS IM ŽELIMO PONUDITI SVOJU!' U2 na konceru u Parizu ugostili Eagles of Death Metal

 Foto: Screenshot Youtube

Dvosatnim koncertom u AccorHotels Areni, grupa U2 sinoć je u Parizu završila europsku turneju „Innocence + Experience“.

Bio je to drugi od dva koncerta koji su prvotno trebali biti održani 14. i 15. studenoga, ali su nakon terorističkih napada odgođeni za 6. i 7. prosinca.

Atmosferi koja je ionako bila dovoljno emotivna irski su rokeri dali dodatni naboj potezom koji je oduševio publiku.

Na kraju bisa na pozornicu su pozvali članove benda Eagles od Death Metal, za čijeg se koncerta u dvorani Bataclan 13. studenoga dogodio masakr.

- Želim vam predstaviti ljude čiji će životi zauvijek biti vezani uz Pariz. Oni su sa svoje pozornice bili otjerani. Večeras im želimo ponuditi svoju - najavio je Bono kalifornijsku grupu.

Potom je zajedno s frontmenom Eeaglesa Jesseom Hughesom otpjevao People Have the Power, pjesmu Patti Smith koja je na europskoj turneji redovito išla na razglas prije dolaska U2-a na pozornicu.

Bono, Edge, Larry Mullen i Adam Clayton nakon toga su se povukli s pozornice, a na njoj su ostali samo njihovi gosti, koji su izveli još jednu svoju pjesmu, I Love You All The Time. To je tek drugi put u povijesti da je neki drugi izvođač na U2-ovom koncertu sâm odsvirao pjesmu.

Informacija da bi se Eagles od Death Metal (koji, unatoč svojem nazivu, nisu death metal, već rock bend) mogli vratiti u Pariz pojavila se u medijima još prošli tjedan, ali organizatori je zbog sigurnosnih razloga nisu htjeli potvrditi.

U2 je počast žrtvama napada u Parizu iskazao na oba koncerta. Na kraju pjesme City of Blinding Lights na gigantskom su high-tech videozidu, jednoj od glavnih atrakcija I+E turneje, bila ispisana imena žrtava.

Posljednji pariški koncert također je sniman i nekoliko sati kasnije emitiran na američkom HBO-u. Tijekom prosinca će ga prikazati i neke europske televizije, uključujući BBC.

U2 još nisu objavili datume koncerata za 2016., a prema neslužbenim informacijama, prvi dio godine mogli bi posvetiti završetku novog albuma Songs of Experience, nakon čega će ponovno na turneju.

Set-lista

1. dio:

The Miracle (Of Joey Ramone)

Vertigo

I Will Follow

Iris (Hold Me Close)

Cedarwood Road

Song For Someone

Sunday Bloody Sunday

Raised By Wolves

Until The End Of The World

2. dio:

Invisible

Even Better Than The Real Thing

Mysterious Ways

Elevation

Every Breaking Wave

October

Bullet The Blue Sky

Zooropa

Where The Streets Have No Name

Pride (In The Name Of Love)

With Or Without You

bis:

City Of Blinding Lights

Beautiful Day

Bad

One

People Have The Power

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:40