PREKINUT SILENZIO STAMPA

OLIĆ I KAPETAN SRNA NAJAVILI UTAKMICU ODLUKE ‘Na Meksiko muški pa što bude’

 Tom Dubravec / CROPIX

Četiri komada u mreži Kameruna razbila su zid šutnje hrvatskih nogometnih reprezentativaca. Nakon utakmice su s osmijehom i zavidnom dozom ponosa izlazili iz svlačionice Arene da Amazônia u Manausu.

- Stalno ponavljam da sam iznimno ponosan što sam kapetan ove generacije koja je protiv Kameruna ispisala povijest - kazao je Darijo Srna koji će se pobrinuti da euforija ostane u granicama normale sve do ponedjeljka i dvoboja s Meksikom.

- Svi smo svjesni da smo napravili tek korak i da je ‘finale’ pred nama, i tako ćemo se i ponašati - jasan je Srna.

Kapetan nije zaboravio one zbog kojih se nogomet i igra.

- Hvala navijačima koji su došli u Manaus bodriti nas, onima u Hrvatskoj čije tenzije osjećamo i u Brazilu. Svi zaslužuju naš plasman u osminu finala - istaknuo je Srna.

A kako bi došli do prilike da preko Meksika ostvare cilj radi kojega su došli na Svjetsko prvenstvo, pobrinuo se Ivica Olić. Napadač Wolfsburga iz svlačionice je izašao vidno šepajući.

- Imao sam malu nezgodu poslije treninga. Naime, tijekom tuširanja stao sam na staklo koje se rasulo. Lošija kvaliteta, ali uspio sam se pokrpati za utakmicu - smijao se Ivica Olić.

No, to ga nije spriječilo da zabije gol za trijumf koji daje nadu. Posljednji je put Ola zabio na SP-u prije 12 godina kada je stradala Italija.

- Puno je vremena prošlo, ali drago mi je što sam to dočekao. Isto tako, ponosan sam što sam dio veličanstvene pobjede. Iznimno je bilo važno vratiti se u igru nakon poraza od Brazila, pogotovo zbog psihe. Protiv Kameruna smo pokazali dobru igru, ali svjesni smo kako je ovo tek stepenica do cilja. Sada se u miru možemo koncentrirati na Meksiko - rekao je napadač, obećavši, onako usput, da se nacija ne treba bojati dvoboja na stadionu Arena Pernambuco u Recifeu.

- Kvalitetni smo i jednom pravom, muškom borbom možemo izvući utakmicu protiv Meksika. Nema nam druge nego izvući posljednji atom snage - obećao je Ola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:33