INVESTICIJSKI BOOM

NOVALJA PO UZORU NA LAS VEGAS I MIAMI 'U planu je izgradnja wellness resorta sa 5 zvjezdica'

Novalja će u narednih nekoliko godina dobiti kapitalne investicije koje će samoj destinaciju dignuti nivo kvalitete I sadržaja te dati prepoznatljivi trademark hrvatskom turizmu.

Pod egidom “Novo lice Novalje” grad će kao i sama plaža Zrće doživjeti ozbiljne projektne zahvate i promjene što je rezultat lokalnih, gradskih ali i privatnih investicija kojih je u posljednje 4 godine sve više.

U planu je izgradnja nove luksuzne gradske marine u Novalji koja bi zadovoljila zahtjeve sve većeg broja jahtaša koji posjećuju Pag. Radna verzija nacrta otkriva detalje koje bi Novalji dali potpuno novo lice i mondeni sjaj. Uz gradnju marine, master plan otkriva potpuno uređenje rive i šetnjice za koju je u planu da se modernizira po uzoru na one u St. Tropezu, Sardiniji ili Bahamima.

Jedna od najpopularnijih europskih plaža za mlade, Zrće, u naredne dvije godine doživjet će svoj potpuni redizajn, a plan je da uz svjetski poznate klubove i Festivale postane prepoznatljiva i prema uređenju, konceptu i sadržaju po uzoru na Las Vegas i Miami. U planu je izgradnja meet&greet trgova, zelenih oaza, relax i sportskih zona, umjetničkih skulptura, futuristički uređenog parkinga itd.

Uz promjene koje se dešavaju rodila se je pozitivna poduzetnička klima te je sve vise domaćih ali i stranih investitora zainteresiranih za ulaganje u Novalji. U planu je izgradnja wellness resorta sa 5 zvijezdica koji bi zadovoljio ukuse najzahtjevnije publike. Sve više stranih investitora svoje vile grade na Pagu.

Vlasnici platinum lounge barova Blue Marlin i Nikki beach koji u St.Tropezu, Miamiju i Dubaiju privlače goste najdubljih džepova, zainteresirani su u Novalji otvoriti svoje prve franšize, na plaži Babe. Novalja bi dolaskom Blu Marlin I Nikki Beach franšiza postala novo odredište svjetskog jet set-a.

Osim zabavnih i infrastukturnih investicija, poznata adrenalinska staza I jedna od ponajboljih svjetskih ruta za bicikliste koja se proteže od Stare Novalje do Metajne dobiti će posebno dizajnirana odmorališta i centre, agro park i boutique hotel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 03:13