GIPKA FORENZIČARKA

NOVA KARIJERA UGLEDNE SVEUČILIŠNE PROFESORICE 'Bila sam sramežljivi geek, a sada plešem na štangi'

 YouTube

Ugledna stručnjakinja za forenziku Amy Cowles (30), zaposlena kao profesorica na britanskom Sveučilištu Keele, kaže da je nekada bila jako povučena i pravi znanstveni 'geek', no prije pet godina otkrila je svoju veliku strast - ples na štangi.

Otada joj se, kaže, život u potpunosti promijenio te je odbacila svoje staro ruho sramežljive djevojke i sada se, puna samopouzdanja, više ne boji pokazati svoje tjelesne atribute i sposobnosti. Dapače, nedavno je osvojila titulu Miss plesa na štangi Ujedinjenog Kraljevstva.

Nimalo se ne srami demonstrirati svoju gipkost pred stotinama pogleda koji je prate na raznim natjecanjima.

'Reakcije su uistinu sjajne. Velike su mi se promjene u životu dogodile otkad sam se počela baviti ovim. Imam više samopouzdanja među ljudima, a nikada nisam bila u boljoj formi. Izdefinirana sam kao nikad prije i osjećam se zdravije', priča profesorica i dodaje da su joj seksi vratolomije oko štange pomogle i mentalno.

'Stvari su drugačije nego prije. Nekada sam bila sramežljivi geek jer sam bila zadubljena u znanost i morala sam se jako truditi kako bi moj društveni život bio kvalitetan. Sada sam kudikamo otvorenija, kako zbog fizičkih aspekata, tako i zbog činjenice da sam na natjecanjima upoznala mnogo ljudi', rekla je Amy za Daily Mail.

Priznaje da je posao sveučilišnog profesora dijametralno suprotan plesanju oko štange, ali kaže da uživa u objema karijerama.

'Pokušavala sam se baviti raznim sportovima, ali ples oko štange je drugačiji jer me uistinu zanima, ima toliko puno elemenata. Kada sam počela, bila sam malo nervozna jer se nikada prije nisam bavila nečim sličnim. Nisam baš bila fizički spremna i brinulo me da će drugi to raditi bolje od mene', kaže Amy.

No, ispostavilo se da joj je krenulo izuzetno dobro i čim je krenula na akademiju plesa oko štange, primijetila ju je vlasnica učilišta Deb Riley, koja je i sama svojevremeno bila nacionalna prvakinja. Ubrzo je krenula na natjecanja i sve je kulminiralo nedavnim stjecanjem Miss plesa na štangi Ujedinjenog Kraljevstva u poluprofesionalnoj kategoriji.

Stručni je žiri osvojila izvijajući se u ritmu Madonnine pjesme 'Material Girl'.

Ova ugledna znanstvenica živi s dugogodišnjim dečkom Chrisom Cooperom (33), koji joj, baš kao i velika većina prijatelja, daje punu podršku u plesačkoj karijeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:05