NEFAIR PLAY

Nogometašu isključili struju i vodu nakon što je zabio dva gola protiv domaćeg tima

Čini se da neki gradski službenici u tadžikistanskom gradu Kurgontepi preozbiljno shvaćaju nogomet.

Nogometašu Ahtamu Hamrokulovu gradski službenici su isključili struju i vodu samo nekoliko sati nakon što je zabio dva gola protiv gradskog kluba u utakmici državnog prvenstva.

Hamrokulov, koji se rodio u Kurgontepi, napustio je gradski klub Vakhsh prije dvije godine da bi zatim za veću plaću zaigrao za Regar-TadAZ, klub iz susjednog grada.

Kad je nakon utakmice stigao u svoju kuću, koja se nalazi u Kurgontepi, tamo su ga, zajedno s prijateljima koji su gledali utakmicu, dočekali činovnici iz ureda gradonačelnika, odjela za struju, vodu i kanalizaciju. Uručili su mu kaznu za račune koje je propustio platiti zadnjih nekoliko mjeseci, a usput su mu i zamjerili što zabija golove protiv momčadi iz svog rodnog grada.

Hamrokulov im je kazao da uvijek redovito plaća sve svoje račune i zamolio ih je da odu, što su oni i učinili isključivši mu prije toga struju i vodu.

Iz odsjeka za opskrbu vodom su ovaj slučaj komentirali tvrdnjom da u isključivanju vode poznatom nogometašu nije bilo nikakve skrivene namjere.

Hamrokulovu je korištenje električne energije i vode ponovno omogućeno tek kad se za njega zauzeo predsjednik tadžikistanskog nogometnog saveza, koji je ujedno i sin tadžikistanskog predsjednika Emomali Rahmona.

Do te intervencije sina tadžikistanskog predsjednika je došlo tek nakon što je klub Regar-TadAZ u finalu tadžikistanskog kupa izgubio od Istiqlola, kluba kojeg financira predsjednikov sin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:25