PRILIKA ZA UČENJE

NIŠTA NE ZNATE JER NIŠTA NE STIGNETE? Evo kako učiti na putu do posla, dok se spremate, šopingirate...

 Foto: Colourbox

U ludoj jurnjavi za vremenom mnogi od nas ne stignu odvojiti doba dana za učenje i informiranje o relevantnim stvarima, stoga ne čudi sve veća potražnja za kvalitetnim podcastima, zahvaljujući kojima možete imati pristup sadržaju koji vas zanima - kad god to vama odgovara.

Zanimljive, edukativne i motivirajuće podcaste možete slušati na putu do posla, dok se spremate, obavljate shopping i čitav niz automatiziranih radnji za vrijeme kojih sada možete učiti i nešto novo.

Pripremili smo vam listu podcasta koji će vam se zbog svog sadržaja svidjeti, uvući pod kožu i istodobno informirati o velikom broju tema.

Freakonomics Radio

Steven D.Levitt zna kako naopačke okrenuti vaša dosadašnja uvjerenja, jednako kao što je to učinio knjigom Frikonomija. Biste li doveli u vezu upornu trudnicu i naglo smanjenje stope kriminala, zanima li vas zašto Ku-Klux-Klan više ne izaziva sablazan ili kakav bi bio vaš životni put da vam je ime Looser? On zna. I to na najjednostavniji mogući način (koji vam nikad ne bi pao na pamet).

Poslušajte epizode!

WTF

Kreator i domaćin ovog podcasta Marc Maron u svojim emisijama ugostio je ugledne goste poput pokojnog Robina Williamsa, glumca Vincea Vaughna i predsjednika SAD-a Baracka Obame, ali i brojnih manje poznatih ljudi koji su uspijeli izbalansirati životne uspone i padove te u knačnici otkriti "recept" za uspješnu karijeru i sretan život.

Poslušajte epizode!

Invisibilia

Izuzetno zanimljiv podcast koji će se svidjeti svim zaljubljenicima u popularnu psihologiju. Kako funkcioniraju nesvjesne sile koje upravljaju našim životima: predrasude, čežnje i percepcije te mnoge druge. Jedan od primjer je priča o dječaku koji 12 godina nije komunicirao, sve dok se jednog dana to nije promijenilo....

Poslušajte epizode!

Startalk Radio

Neil deGrasse Tyson trenutačno je jedan od najpopularnijih predstavnika astronomije, a svojom pojavom i načinom komunikacije znatno doprinosi njenoj popularizaciji. Ovaj zanimljiv i dinamičan podcast otkrit će vam brojne nepoznanice o svemiru, komentima, osnovama astronomije i brojnim drugim činjenicama.

Poslušajte epizode!

Hardcore History

Dan Carlin dao si je truda i pretplatnicima svog podcasta odlučio prirediti niz poslastica u vidu zanimljivih sugovornika i povijesnih činjenica koje su manje poznate javnosti. Vrijeme je da saznate sve št do sada niste znali o Prvom svjetskom ratu i brojnim drugim temama.

Poslušajte epizode!

The Jay And Farhad Show

Izvršni urednik Business Insidera Jay Yarow i njegov sudomaćin, urednik New York Timesa Farhad Majoo - svakog vam petka otkrivaju tjedne novosti iz svijeta tehnologije, ali nude i brojne dodatne informacije, dojmove i komentare.

Poslušajte epizode!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:19