REPREZENTACIJA OTPUTOVALA U RECIFE

NIKO KOVAČ UOČI MEKSIKA 'Odluka pada na sredini terena. Tko će više imati loptu, pobijedit će!'

'Najbolji su Nijemci, Francuzi i Kostarika. A zamislite što bi nama radili da smo izgubili od Kostarike...'

Ni ovaj put mediji nisu uspjeli predriblati Niku Kovača, svaki pokušaj da se otkrije postava koju će u ponedjeljak suprostaviti Meksiku, završio bi Kovačevom replikom: - Momčad koja pobjeđuje ne mijenja se!

Međutim, iza te izlizane nogometne fraze uvijek postoji – ali. Jer, unatoč visokoj pobjedi nad Kamerunom, bilo je pukotina u našoj momčadi, kroz koje je curilo. A Niko Kovač zna da je Meksiko kudikamo opasnija momčad od Kameruna i da bi takve pogreške mogle biti kobne.

Ovdje se ovih nada nagađa da je izbornik u dvojbi između Danijela Pranjića i Šime Vrsaljka, da se razmišljalo o Schildenfeldu, a najveća je dvojba između Sammira, Kovačića i Brozovića na poziciji središnjeg veznog igrača. Ipak, oni koji dobro poznaju Kovača, tvrde da neće mijenjati postavu.

- Respektiram Meksiko, i oni su odigrali dvije vrlo dobre utakmice, naročito protiv Brazila. Smatram da će se glavna bitka voditi na sredini terena, pobjednik će biti momčad koja će češće biti „vlasnik“ lopte, imati posjed – rekao je izbornik i dodao: - Učinili smo sve da što bolje pripremimo utakmicu, u kojoj mi trčimo za pobjedom, dok je zadaća Meksika nešto jednostavnija, njima igra i remi. To će zahtijevati određeni rizik u našoj igri, ali izbornik Meksika je najavio da neće „čučati“ u bunkeru, da će i oni igrati na pobjedu.

Pitali smo izbornika koje su ga reprezentacije impresionirale u dosadašnjem dijelu prvenstva. Nisam sumnjao...

- Njemačka, naravno. Zatim Francuska, koja je pokazala silnu moć i – Kostarika. Zamislite što bi nama radili da smo izgubili od Kostarike? No, danas više nema nogometnih patuljaka, posebno ne na ovakvim turnirima, sve su to moćni i tehnički perfektni igrači...

Hrvatska reprezentacija je u subotu popodne otputovala u Recife, u nedjelju će posljednji put trenirati, taktičko brušenje prekida i šablona obavljeno je u subotu ujutro na zatvorenom treningu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:59