VATRENI PUCAJU OD SAMOPOUZDANJA

NIKAD BOLJA ATMOSFERA 'Ne osjećamo ni pritisak ni strah, Meksiko nas ne može iznenaditi'

Gledali smo proteklih dana lica naših reprezentativaca, primijetili smo samo vesela i odlučna
 Tom Dubravec / CROPIX

Za Meksiko - spremni! To je kratka i jasna, bespogovorna informacija iz tabora Vatrenih. Ima li nespokoja, pritiska, nekakvog straha? Nema, nakon uvjerljive pobjede nad Kameruncima samopouzdanje je dignuto do neba.

Gledali smo proteklih dana lica naših reprezentativaca , primijetili smo samo vesela i odlučna, niti kod jednog nije zamijećena bilo kakva briga, nedostatak vjere u pozitivan rezultat ogleda u Recifeu. Meksikancima je dovoljno neodlučeno, a nama treba pobjeda? Tu činjenicu reprezentativci shvaćaju kao dobrodošlu. Svi oni s kojima smo komunicirali vele da je to na neki način Božji dar, jer da je obratno bilo bi opasnije. Zašto? Kažu da Hrvatska ne zna igrati na neodlučeno, te da je definitivno bolja solucija kad nam treba čista pobjeda. Podatak da smo na velikim natjecanjima “grozni” u ključnim, trećim utakmicama? Ma, to Vatrene uopće ne uzbuđuje niti ih je briga za tu tradiciju. Uvjereni su da će biti srušena u Recifeu.

O izborniku Niki Kovaču vjerojatno znate sve. Čovjek je maksimalno studiozan, analitičan i pragmatičan. Nakon utakmice s Kamerunom, startao je s analizom Meksika, svakodnevno se po sat vremena s igračima studiralo kako to igraju naši sutrašnji protivnici, raščlanjivala se njihova igra do najsitnijih detalja. Kažu nam igrači da ne znaju što bi to Meksikanci mogli napraviti, a da za to Hrvatska nema protuotrov. Kad je analiza u pitanju, Meksiko Vatrene nema čime iznenaditi. Naravno, svaka utakmica nosi svoje, ponekad je neki detalj koji nije mogao biti predmetom analize presudan. Nadamo se da u Recifeu neće biti, da je Kovačeva i analiza stručnog stožera bila savršena, a uz vjeru koju posjeduju Vatreni možemo biti mirni i spokojni, te spremati putne torbe za Fortalezu, za osminu finala. Ili čak možda Belo Horizonte ako Kamerun skroji senzaciju protiv Brazila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:21