EUFORIJA U NJEMAČKOJ

NIJEMCI UNIŠTILI RONALDA Portugalac je za vrijeme utakmice imao svega 44 kontakta s loptom!

Portugalski sportski dnevnik O'Jogo izvještava kako je Nijemcima uveliek pomogao srpski sudac Mazić

Njemački mediji s oduševljenjem izvještavaju o velikoj pobjedi nad Portugalom na početku Svjetskog prvenstva u Brazilu. Bild donosi izjavu trostrukog strijelca Thomasa Müllera koji je rekao kako mu nije važan broj pogodaka koje će postići.

- Došli smo ovdje postati svjetski prvaci, a ne obarati rekorde!

U opisu Müllerove igre Bild ističe:

- Jednostavno, svjetska klasa! Hladan kod penala, skoro bez zaleta. Odlična reakacija kod druga dva gola. Osam pogodaka na SP u sedam utakmica, takav učinak imao je samo Gerd Müller (14 golova u 13 nastupa).

List naglašava kako je Cristiano Ronaldo ostao potpuno neprimjetan, sa svega 44 kontakta s loptom tijekom cijelog susreta.

Nakon utakmice njemačkim je reprezentativcima osobno čestitala kancelarka Angela Merkel.

- Održala je kratak govor u svlačionici. Čestitala je igračima i rekla je da je lijepo što je nakon dugog putovanja mogla uživati u našoj pobjedi - prenio je izbornik Joachim Löw riječi njemačke kancelarke.

Frankfurter Alllgemeine Zeitung u tekstu pod naslovom 'Savršeno zagrijavanje protiv Portugala' donosi:

- Neumorni i triput uspješni Thomas Müller odveo je Njemačku do 4:0 protiv Portugala. Sve što je izbornik od njih tražio, igrači su ispunili. Bez obzira na sjajnog Müllera, cijela je momčad impresionirala, svi su igrali jedni za druge.

Die Welt također hvali i igrače i izbornika.

- Löw je odabirom postave i taktike omogućio da sve bude kako treba, pogodio je postavljanjem Lahma i Kroosa u vezni red. Utakmica protiv Portugala je obrazac uspjeha na ovom Svjetskom prvenstvu. Čarobna riječ je - ritam!

O najtežem porazu na velikim natjecanjima portugalski sportski dnevnik O'Jogo izvještava pod naslovom 'Prekrasna usluga', ističući kako je srpski sudac Mazić prestrogo dosudio jedanaesterac i isto tako prestrogo isključio Pepea zbog njegove reputacije.

- U 51 nastupu na europskim i svjetskim prvenstvima Portugal je samo triput izgubio s dva pogotka razlike, a nikad nije pretrpio teži poraz - naglašava O'Jogo.

Drugi portugalski sportski list A Bola poraz od Njemačke popratio je naslovom 'Velika noćna mora', te je u prvi plan također istaknuo nezadovoljstvo suđenjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:58