ČUDOTVORNI IZUM

NIJE SE PRAO 12 GODINA Prska se bakterijama iz svinjca i kravljih staja: 'Imam nježnu kožu i uglađen ten'

 Cropix

Većina ljudi provodi redovitu higijenu tijela kako bi isprali popriličnu količinu mikroba s tijela i iz kose. Inženjer kemije David Whitlock radi upravo suprotno. Nije se tuširao već 12 godina, a umjesto toga prska vlastito tijelo amonijak-oksidirajućom bakterijom (AOB).

Zainteresirao se za djelotvornost ovih mikroorganizama, koji žive u zemlji, rijekama i oceanu, kada ga je djevojka upitala zašto se konji valjaju u blatu i prljavštini.

Ubrzo je otkrio da se konji valjaju u blatu kako bi osigurali dovoljno bakterija na svom tijelu te tako onemogućili vlastitom znoju da istrune i smrdi tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Ljudski znoj funkcionira na potpuno isti način, pretvara se u amonijak koji smrdi, ali može se neutralizirati prisutnošću ovih bakterija.

Problem je taj što većina nas, zbog redovite higijene, nema više na tijelu tih dobrih bakterija. Na tijelu inženjera Whitlocka ima ih, pak, na milijarde. Već 12 godina on prska svoje tijelo AOB bakterijama koje prikuplja iz tla kokošinjaca, svinjaca i kravljih staja na organskim farmama.

Pere ruke sapunom prije nego što dodiruje hranu te nakon toaleta, ali inače higijenu provodi povremenim trljanjem tijela spužvom i redovitim prskanjem bakterijama.

Oni koji žele ovaj čudotvorni sprej mogu nabaviti kod Davida Whitlocka koji je od toga napravio biznis.

Kupcima obećava nježniju kožu i uglađeni ten. Njegov sprej toliko je popularan da se trenutačno ne može nabaviti jer je rasprodan. Njegova tvrtka sada radi na proizvodima koji će liječiti razne ekceme i kožne alergije te pomoći bržem zacjeljivanju rana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 03:20