NERVOZNI MUŽJAK

NEUSTRAŠIVI FAZAN KAO VLADAR FARME Napada automobile, a boje ga se mačke, psi i vlasnici

Fazani su poznati po tome da štite svoje teritorij, kazali su u Institutu za ornitologiju
 Wikipedia

Na farmi u Westonu u Cambridgeshireu živi neobični fazan koji svojim vlasnicima i susjedima utjeruje strah u kosti, piše Daily Mail.

Farmerova supruga Anne-Marie Hamilton opisuje osebujnog fazana kao agresivnog, a otkrila je i kako napada pse, mačke pa čak i skače na automobile.

Ispričala je kako je jedan dostavljač morao ostati sjediti u svome automobilu i čekati oko pola stata dok ne uklone pomahnitalog fazana. Savjetovala je svima koji ubuduće dolaze na farmu da sa sobom ponesu veliki štap jer je jedino tako moguće otjerati neukrotivog mužjaka.

- To je potpuna noćna mora. Ako ga ne vidimo, čujemo ga kako ispušta te nervozne zvukove. Nikada se previše ne udaljava od kuće, kazala je farmerova supruga i dodala kako se ponekad znaju dobro nasmijati jer kada netko od obitelji želi izaći van sa sobom moraju nositi veliki štap kako bi se obranili od nasrtljivca.

Fazani su poznati po tome da štite svoje teritorij, kazali su u Institutu za ornitologiju. No, čak i oni priznaju da je ovakvo ponašanje ekstremno.

- Počinje sezona parenja pa fazani znaju biti izrazito agresivno raspoloženi. Vjerojatni želi otjerati sve oko sebe kako bi stvorio teritorij za harem, objasnio je Paul Stancliffe sa Instituta.

- Ipak, nije normalno da juri za automobilima i napada druge životinje. To je ekstremno ponašanje i nešto s njim u redu, ipak je zaključio na kraju .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 15:59