S BLOKADOM U RECIFEU

NEUNIŠTIVI OLIĆ 'Dali smo si ruke i rekli 'vrijeme je da se pokažemo, ovo nam je jedinstvena prilika'

'Sanjam da po hrvatskim ulicama navijači slave, da se viju hrvatske zastave, da svi budu ponosni na nas'
 tom Dubravec/CROPIX

Neuništivo oružje Hrvatske Ivica Olić bio je jedan od velikih junaka pobjede nad Kamerunom. Svi znate da je igrao s zašivenim stopalom nakon što su se staklena vrata stropoštala na njega. Nije odradio posljednji trening s suigračima u Praia do Forte, nije smio jer se moralo izbjegavati znojenje.

- Protiv Meksika opet ću morati igrati s blokadom, čeka me injekcija u Recifeu! Još uvijek boli, zato moram biti 'blokiran' - kaže nam Olić

Na ogledu u Manausu, blokada mu nije smetala.

- Za mene je najgore što nisam trenirao. Zato sam malo nervozan. Kud baš sad da mi se dogodi takva glupa situacija? Moram igrati s tom ranom, međutim, ipak me veseli da ne ojsećam bol kad igram pod injekcijom.

Ipak, je li pametno igrati pod blokadom? Ne osjećate bol, ali to može biti dvosjekli mač, može doći do ozbilnije ozljede?

- Ne, nema tu nikakve štete. Nije to ozljeda mišića ili gležnja da bi se bez boli moglo ići do kraja, pa mi se moglo nešto neugodno dogoditi ili potrgati. Kad sam primio injekciju protiv Kameruna, vidio sam da je sve o.k, uvjeren sam da će biti u redu i protiv Meksika.

Jeste li ikad u karijeri igrali pod blokadom?

- Ne, utakmica s Kamerunom bila je prva koju sam igrao pod injekcijom. Meksiko će biti druga. Mogu vam kazati da je osječaj ipak nekako drukčiji nego kad sam zdrav, ali dobro je da se radi o desnoj nozi.

Itekako dobro zna o kakvoj se velikoj utakmici Vatrenih radi.

- Igramo za drugi krug na Svjetskom prvenstvu. Nama taj ogled protiv Meksikanaca znači zapravo kao da igramo finale u Rio de Janieru. Meksiko je vrlo homogena momčad, nemaju velikih imena, niti su im igrači u top klubovima, osim Chicarita, ali on nije starter. Tehnički su odlično potkovani, brzi, hitri, agesivni i žestoki. Vratar Ochoa je protiv Brazila imao svoj dan, nadam se da neće tako dobro braniti protiv nas. Ako i hoće, imamo mi igrača koji mu mogu zabiti. Također, imaju vrlo urednu fromaciju koja nikad ne gubi raspored. Igraju okomitim loptama, tu moramo biti oprezni, tranzicija im je jako dobra. To su im najveći plusevi, kao i stalni presing.

Je li 'društvo vukova' iz Wolfsburga opet raspoloženo kao što je bilo protiv Kameruna? Perišić i vi ste bili okidač najuvreljivije pobjede Hrvatske na velikim natjecanjima.

- Dao dragi Bog da opet budemo onakvi kakvi smo bili na utakmici s Kamerunom. Perišić je zaista u izvrsnoj formi, vidjeli ste kako 'gazi'. Ja ću naravno kao u uvijek dati sve od sebe, neće me zaustaviti rana, jednostavno ne može. Prevelika je to utakmica da bih o tome uopće razmišljao kad starta utakmica.

Veli da su Vatreni svi kao jedan.

- Trebala nam je ova pobjeda nad Kamerunom, jako nas je digla psihološki nakon onog nestrenog i nezasluženog poraza od Brazilaca. Taj uspjeh i rezultat od 4:0 dao nam je veliki zanos. Svi znamo da ogled s Meksikom neće biti lak, već užasno težak, međutim, svjesni smo svoje kvalitete.

Olić je zaključio.

- Poručujem naciji da ćemo dati sve što imamo. Sanjam da po hrvatskim ulicama i trgovima navijači slave, da se viju hrvatske zastave, da svi budu ponosni na nas. Kako bi to bilo krasno, za to svi živimo, vjerujte. Baš smo o tome pričali pred sraz u Recifeu, dali smo si ruke i kazali; 'sad je vrijeme da se pokažemo, ovo nam je jedinstvena prilika, tko zna kad ćemo opet imati takvu'?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:28