REPOVI NAKON UTAKMICE

MULLER: 'Nisam iznudio crveni karton, Pepe me udario'; BENTO: 'Sudac nas je grubo oštetio'

Junak susreta 1. kola skupine G Svjetskog nogometnog prvenstva između Njemačke i Portugala bio je trostruki strijelac Thomas Müller strijelac tri pogotka za Njemačku:

- Postići tri pogotka u jednoj utakmici, i to na otvaranju Svjetskog prvenstva protiv tako dobrog protivnika je jednostavno sjajno. U posljednje sam četiri godine stekao nešto iskustva u svjetskom nogometu i nisam tip koji bi se uplašio. Odlično smo ušli u utakmicu, imali nekoliko polušansi i odjednom smo vodili sa 2-0. Po velikoj vrućini to je odlična prednost. Osjetio sam udarac Pepea, a da li je to bilo za crveni ili ne, nije na meni da odlučim. Ali ja nisam pokušavao iznuditi crveni karton.

Joachim Loew, njemački izbornik, bio je višenego zadovoljan:

- Bio je ovo odličan uvodni dvoboj, momčad je pokazala duh kakav od nje očekujem. Dominirali smo prvim poluvremenom u sredini terena brzim okomitim loptama za napadače. Bili smo precizni u zavrnici postigavši četiri gola iz šest šansi. U prvom smo poluvremenu igrali u visokom ritmu, dok smo se u drugom čuvali jer je teško trčati u ovakvim uvjetima.

Paulo Bento, izbornik Portugala, imao je štošta reći o suđenju:

- Moramo trezveno analizirati ovu utakmicu. Izgubili smo još u prvom poluvremenu. U drugom smo poluvremenu pokušali vratiti se, ali nismo uspjeli. Njemačka je igrala dobro, a naši protunapadi nisu funkcionirali. I sudačke odluke nisu nam išle u prilog. Kazneni udarac izgleda iznuđeno, dok mi se čini kako je Pepe isključen zbog svoje reputacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:44