OVO JE PRAVA KNJIGA O SEKSU...SEKSUALNA ODISEJA

Monique Roffey: Prevarena, seksala se do iznemoglosti: tantrički, svingerski, šamanski seks... Sve je probala. I opisala

ZAGREB - Od početka studenoga 2006. do lipnja 2010. moja potraga za seksualnom samospoznajom odvela me na svjetove portala za traženje neobaveznog seksa, u zapadnjačku neotantru, indijanske neošamanske svete seksualne prakse poznate kao Quodoushka, slobodnjačke klubove u famoznom svingerskom resortu Cap D’Agde i u pećinu u planinskom masivu na jugu Francuske gdje je, kažu, Marija Magdalena pobjegla moliti se trideset godina nakon Isusove smrti.

Točka preokreta

Bilo je malo blagog BDSM-a, nešto seksualne magije, nešto plesanja u pet ritmova i par kamenih krugova iz brončanog doba. Napisala sam ovu knjigu u nadi da će moja falična ljubavna priča doprijeti do čitatelja. Jednako tako se nadam da će moja potraga nadahnuti druge, muškarce i žene, da počnu postavljati pitanja o svojoj seksualnosti, možda je i istraže, isto kao ja. Ponosna sam na ovu knjigu.

Ako je moja prva knjiga “Pasji sin” prije deset godina bila roman odrastanja, ovo je svojevrsni nastavak, knjiga srednjih godina.

Tako svoju intrigantnu novu knjigu “S poljupcima njegovih usta” predstavlja britanska spisateljica Monique Roffey. Knjiga je nastala kad joj se dogodilo nešto strašno.

Dečko ju je ostavio na pragu srednjih godina. Možete mrmljati da to zaista ne zvuči kao kataklizmički udar božje nepravde, ali sve znamo da se većina žena od takve situacije nikad ne oporavi. U tišini, neopjevanoj u ženskim časopisima i na simpozijima psihijatara, njihove nade umru, osjećaji se sasuše i snovi se ugase, zabranjeni.

Taj jedan prekid od svih u životu odaberu kao događaj koji će ih odrediti kao nesretne na dugi niz godina, obično do smrti. Žene jednostavno znaju da je strastvena veza u blizini 40-ih strahovit rizik. Možemo do besvijesti pisati da su 40-e nove 20-e, ali mnogo žena ostaje u lošem braku upravo zbog smrtnog, urođenog straha od odbačenosti na pragu svoga starenja, koji zamaskiraju u druge, društveno prihvatljivije razloge.

Monique se našla, i nadrljala, upravo u takvoj situaciji. Ona je izrazito uspješna, talentirana žena. Publika voli njezine knjige, mediji je dobro služe, a njezin roman “Bijela žena na zelenom biciklu” bio je u užem izboru za prestižnu nagradu Orange.

Premalo seksa u vezi

Potkraj 30-ih zaljubila se u kolegu pisca čiju je anonimnost sačuvala i zove ga “moj bivši”. Zajedno su vodili centar za kreativno pisanje Arvon u Devonu. Nakon nekoliko ugodnih godina Monique je u poštanskom sandučiću pronašla bombu: neka žena poslala joj je pismo u kojemu tvrdi da je u vezi s njenim još uvijek “sadašnjim”, a kao dokaz je priložila isprintane mailove. Slomljena, Monique je ostavila pisca - i raspala se.

Deset mjeseci kasnije, u ništa boljem stanju, još uvijek tužna i shrvana shvatila je da joj puno više od novog dečka treba novi ljubavnik. Pa je otišla na Craigslists, sajam “jeftinih” internet dejtova gdje se seks s neznancem dogovara s par mailova, najčešće lišenih ljubaznosti i flerta.

Novootkrivena energija

Nije bez razloga završila tamo. Kako otkriva u knjizi, jedan od glavnih uzroka propasti njezine veze bio je seks, kojega gotovo i nije bilo, tek rijetko, sporadično. Obožavala je čovjeka, ali nikad nije mogla osjetiti pravu seksualnu želju prema njemu niti je, priznaje, ikad poželjela promijeniti to stanje.

Odjednom je, sva puna energije i znatiželje, preko interneta upoznala 24 stranca i u narednih godinu i pol spavala sa šestoricom od njih. Sa sedmim se upustila samo u telefonski seks. Susrete je opisala doslovno, ponekad opako detaljno i često s puno humora. Na stotoj od 400 stranica shvatila je da je Craigslists mjesto za seksanje usamljenih koje susrete s muškarcima u stvarnom životu čini “preobičnima”.

Pa se upisala na radionice tantričkog seksa. Pristupila im je temeljito i na festivalima i seminarima počela upoznavati profije, “fizičke radnike” i “erotske maserke” kojima se smjerno predala u ruke pa opisala do kakvih su je seksualnih, ali i emocionalnih momenata dovele njihove vještine.

Na kraju je završila u “odvratno ružnom” svingerskom resortu na jugu Francuske, gdje je sa svojim glamuroznim tantra prijateljicama bila šokirana predatorskom hladnoćom ostalih gostiju. (...)

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 09:27