NEOBIČNA BRAĆA

Mlada Brazilka (25) rodila dijete sa dvije glave: Obje su zdrave, normalno se hrane

 Diario Do Paradj

Mlada brazilka rodila je carskim rezom u ponedjeljak u gradu Anajasu dječaka sa dvije glave teškog 4.4 kilograma. Obje glave i organi normalno funkcioniraju, a majka se uspješno oporavlja nakon operacije, javlja Daily Mail .

Dječak, ili bolje rečeno dječaci, jer je riječ o sijamskim blizancima, normalno se hrane na oba usta. Blizanci imaju dva mozga i dvije kralježnice, a dijele srce, pluća, jetru i zdjelicu.

Brazilka Maria de Nazare (25) je, kako je priznala, tijekom trudnoće očekivala blizance, a vijest o neobičnom porodu u njenoj je obitelji dočekana s radošću. Mlada majka, koja živi u ruralnom dijelu zemlje, nije bila na liječničkom pregledu za vrijeme trudnoće, a kako navode u bolnici, bila je spremna nakon poroda dijete odnijeti kući. Ipak, bolnica je dječake prebacila u veću ustanovu u Belemu kako bi nadgledala njihovo zdravstveno stanje.

Ove godine u Brazilu se već dogodio sličan porod kada je Sueli Ferreira (27) također rodila dijete s dvije glave, ali beba je nakon nekoliko sati umrla jer jedna od glava nije primala dovoljno kisika.

Dječaci su već dobili i ime, a majka ih je u čast Božića nazvala Emanoel i Jesus.

Doktori su naglasili kako za sada ne razmišljaju o tome da jednu od glava odstrane, jer bi bila riječ o drastičnom zahvatu kojeg bi se izvelo tek u slučaju da jedan od dječaka počne umirati.

Iako rijetka, ovakva djeca mogu ostaviti relativno normalan život, a američke sijamske blizanke Abigail i Brittany postigle su svjetsku slavu nakon gostovanja u showu Oprah Winfrey.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 03:47