PREVARANTICA GODINE

MJESECIMA SE PRETVARALA DA IMA 15 Njezini školski kolege nisu imali pojma da ima čak 34 godine!

 Facebook/ Gregg County Jail

Charity Stevens činila se kao sasvim normalna učenica 2. razreda koja hoda hodnicima srednje kršćanske škole New Life u teksaškom gradu Longview. Jedini problem bio je što nije bila tinejdžerica - imala je 34 godine.

Prevarantica, čije je pravo ime Charity Ann Johnson, uhićena je u ponedjeljak navečer, nakon što je više od šest mjeseci pohađala nastavu pretvarajući se da ima 15 godina.

Kako kažu njezini nastavnici, Charity Ann Johnson došla je u školu prošlog listopada u pratnji starateljice koja je pak, ispostavilo se, mlađa nego sama učenica.

Tijekom upisa, Johnson je kazala kako dosad nije išla u školu, već je učila kod kuće, da se zove Charity Stevens i da je rođena 24. studenog 1997. godine.

Tamica Lincoln (30) koja je prošlog ožujka preuzela ulogu njezine starateljice, kazala je za KLTV postaju kako joj je lažljiva 'tinejdžerica' kazala kako ju je njezin biološki otac zlostavljao te da je u međuvremenu preminuo, kao i njezina majka. Njih dvije upoznale su se radeći zajedno u McDonald'su, a Johnson joj je tada kazala da nema gdje živjeti pošto je ostala bez oba roditelja.

Tamica Lincoln dovela je svoju 'mladu' kolegicu doma, kupovala joj odjeću i brinula se o njoj, a čak je i pohađala tečajeve za roditeljstvo na kojima bi govorila o izvanrednom uspjehu te 15-godišnje djevojke.

- Ponašala se kao dijete. Pisala je domaće zadaće i dobivala dobre ocjene - kazala je 30-godišnja Lincoln.

Mreža laži počela se otkrivati kada je Lincoln dobila poziv od voditeljice grupe koja pomaže djeci u potrebi, kojoj se 34-godišnjakinja pokušala pridružiti.

Tada je počela sumnjati, pa je od poslodavca zatražila podatke o Johnson. Njezina školska svjedodžba otkrila je kako je tinejdžerka zapravo starija od nje same - rođena je 1979. i zove se Charity Johnson.

Lincoln je odmah obavijestila policiju i kazala im sve o prevari.

- I učitelji i učenici su plakali, a njezina najbolja prijateljica nije mogla vjerovati da je to istina - kazala je Lincoln.

34-godišnja žena optužena je za lažno predstavljanje i davanje izmišljenih podataka te je zadržana u zatvoru uz jamčevinu od 500 dolara.

Prema lažnim profilima na društvenim mrežama koje je kreirala pod nadimkom Charite, lako je shvatiti zašto su joj svi povjerovali - na fotografijama Johnson izgleda kao sramežljiva djevojka s ružičastom vrpcom u kosi i blještavom manikurom. Ipak, na fotografiji snimljenoj u zatvoru, izgleda i starije od 34-godišnjakinje - s nateklim licem i raščupanom kosom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 13:34