POTRAGA ZA VLASNIKOM

MISTERIOZNO BOGATSTVO PRIPADALO SADDAMU HUSSEINU? Na aerodromu u Moskvi skriveno 20 milijardi eura

Zašto se i kako pojavila ova teorija nije sasvim jasno jer je je novac iz Njemačke u Rusiju stigao osam mjeseci nakon njegovog smaknuća
** FOR USE AS DESIRED, PHOTOS OF THE DECADE ** FILE - Former Iraqi President Saddam Hussein, front center, and Barzan Ibrahim al-Tikriti, back center, berate the court during their trial in Baghdad, in this Dec. 5, 2005, file photo. (AP Photo/David Furst, Poo, File)
 AP

Oko 20 milijardi eura u gotovini stiglo je na aerodrom Sheremetyevo u Moskvi još prije šest godina i oda tada nije pronađen vlasnik. Naime, novac je stigao u Moskvu letom iz Frankfurta 7. kolovoza 2007. godine te je tamo stajao sve do sada. Primatelj nije bio označen pa su ruske vlasti nakon dojave o njegovom pronalasku zatražile od pravog vlasnika da se javi. No, u moru 'lažnjaka' nije se našao niti jedna osoba koja bi zaista, prema procjeni policije, mogla imatai veze s novcem.

Sada su se pojavila nagađanja kako se zapravo radi o novcu koji je pripadao pokojnom iračkom diktatoru Saddamu Husseinu.

Saddam povezan s ubojstvom u francuskim Alpama? Na račun oca ubijenog inženjera uplatio je 840,000 funti!

'Postoji vrlo velika mogućnost da se radi o novcu Saddama Husseina,' rekao je anonimni izvor iz obavještajne agencije za novine Moskovsky Komsomolets, no odbio je dati detaljnije informacije o slučaju.

Zašto se i kako pojavila ova teorija nije sasvim jasno jer je je novac iz Njemačke u Rusiju stigao osam mjeseci nakon njegovog smaknuća.

'To je samo jedna od mogućnosti. Osim toga, njegovo je bogatstvo bilo mnogo veće. Pojavile su se i mnoge druge tvrdnje. Primjerice, da se radi o novcu ruske mafije ili korumpiranih ruskih političara. No, o tome nitko ne želi pisati niti to istražiti jer je to preopasno', ispričao je za Daily Mail neimenovani izvor iz moskovske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 01:38