BERT VAN MARWIJK:

'Misija još nije gotova, treba nam još jedna dobra utakmica'

Hoće li za nizozemske nogometaše treća biti sreća pokazat će nedjelja. Tada se u Južnoafričkoj Republici igra finalna utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva.

Pobjedom 3-2 protiv Urugvaja svoj nastup u finalu su osigurali reprezentativci Nizozemske, koji su time ponovili uspjehe iz 1974. i 1978. godine. No, tada su u finalima bili poraženi, a ovom prilikom će pokušati promijeniti gubitničke navike u europskom finalu. Jedino je pitanje hoće li im suparnik biti Njemačka ili Španjolska. Saznat će suparnika u srijedu.

- Prvi dan kada sam došao na dužnost izbornika rekao sam da dečki i ja imamo misiju. Ta misija još nije gotova, ali smo došli iznimno blizu ispunjenju. Jedna utakmica nam nedostaje, samo jedna - sretan je pred mikrofonom bio nizozemski izbornik Bert van Marwijk i dodao:

- Moramo znati da je Nizozemska mala zemlja i tri finala Svjetskog prvenstva su ogroman uspjeh. No, na finale smo čekali 32 godine i znam da baš svatko od naših sunarodnjaka želi naslov. Napravit ćemo sve da ispunimo te želje, odnosno, našu misiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:29