MAMMA MIA!: Filmski mjuzikl za publiku koja voli ‘Seks i grad’

U Americi mjuzikl “Mamma Mia!” ostvaruje najbolje rezultate u tzv. karaoke kinima. Dođete s društvom, nakrcate se pićima i tijekom filma pjevuckate evergreene grupe ABBA, čiji vam tekstovi promiču podno ekrana. Dobar provod je zajamčen, pogotovo ako ste nostalgičar.





Režija: Phyllida Lloyd

Uloge: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgard, Amanda Seyfried, Dominic Cooper, Julie Walters, Christine Baranski i dr.

Mamma Mia!

U “običnim” kinima situacija je nešto drukčija. Tu vas očekuje samo film, dakako, sa svim vizualno-zvučnim senzacijama koje nudi moderna filmska tehnologija, međutim, kritičniji gledatelj teško će biti zadovoljan.



Neće mu zapravo biti jasno zbog čega su Judy Craymer i Phyllida Lloyd, producentica i redateljica originalnog kazališnog mjuzikla, inzistirale da same realiziraju njegovu filmsku prilagodbu, kada je rezultat ultrakonfekcija kakvu bi napravio bilo koji hollywoodski profesionalac.



Štoviše, iskusni filmski koreograf možda bi smislio i poneku scenu za pamćenje.



Poput “Seksa i grada”, i uspjeh filma “Mamma Mia!” svjedoči kako je ženska publika moćan segment u suvremenim multipleksima.



Jedina je nevolja što su njoj namijenjeni proizvodi poprilično retrogradni, što se ne bi moglo reći za filmove namijenjene muškarcima. Šteta!



Nenad Polimac
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 02:35